Фирма из Абу Дабија изнад Сарајева гради 106 луксузних вила са 226 апартмана

НАСЕЉЕ ЋЕ СЕ ЗВАТИ „ЗЕЛЕНА ДОЛИНА“, А КОШТАЋЕ 168,7 МИЛИОНА ДОЛАРА

        КОМПАНИЈА из Абу Дабија у Босни и Херцеговини и Мароку најављује два пројекта у вредности од 620 милиона дирхама, односно 168,7 милиона америчких долара.

        Компанија Грен Валеј са седиштем у Абу Дабију, како пишу арапски медији, близу је завршетка грађевинских пројеката у Турској, УАЕ и другим деловима Блиског истока, а у БиХ су изабрали Вогошћу где ће на једном од највиших врхова изнад Сарајева градити град „Зелена долина“.

        Биће то комплекс на 73.000 квадратна метра са 106 вила и 224 апартмана (студио, једнособни и двособни), који ће укључивати и бројне ексклузивне објекте, услуге и забавне садржаје као што су базени, клуб здравља, шеталиште, игралиште за кошарку, дворану, супермаркет, ресторани, кафићи и друго.

        Пројекти у БиХ и Мароку, баш као и они у Турској, део су стратегије компаније Green Valley која држављанима земаља Голфске уније жели да понуди прилику да улажу у имовину ван регије.

        Власник ове компаније Али Сид Ал Салами казао је да су привилеговани што могу да објаве два нова велика пројекта у Маракешу и Сарајеву.

        „Оба су луксузни пројекти који нуде сјајне могућности улагања у градове који се сматрају савршеним туристичким дестинацијама“, истакао је додавши да очекују како ће потражња за овим некретнинама бити феноменална.

        НН/РТРС

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари