Индија: Срушио се надвожњак у градњи - 23 погинулих, преко 80 повређено

ПОХАПШЕНО ПЕТ РУКОВОДИЛАЦА ФИРМЕ КОЈА ЈЕ ГРАДИЛА НАДВОЖЊАК

 

        СПАСИЛАЧКЕ екипе наставиле су данас да трагају за преживелима у рушевинама надвожњака у индијском граду Колкати, а према најновијим подацима у несрећи је погинуло 23 људи, а више од 80 је повређено.

        Више од половине сломљеног бетона и челика је рашчишћено и до јутрос је спасено 67 људи, али се страхује да је још људи остало заробљено испод рушевина, изјавио је шеф полиције у Колкати П. Чакраборти. Није познато колико људи се води као нестало.

        Изградња надвожњака није била завршена, а требало је да олакша саобраћај кроз прометну четврт Бара Базар у главном граду источне индијске државе Западни Бенгал.

        Челичне греде су већ биле постављене, а у четвртак је сипан бетон. У року од неколико сати, док се бетон сушио, око 100 метара надвожњака се срушило, док су остали делови остали на месту.

        Раскрсница где се срушио надвожњак била је место где се окупљао велики број уличних продаваца.

        Полиција очекује да спасилачка акција и рашчишћавање буде завршено данас.

        Спасиоци користе дизалице, булдожере, тестере и другу опрему за рашчишћавање рушевина, као и псе и специјалне камере како би нашли људе који су остали заробљени.

        Индијска полиција ухапсила је данас пет званичника грађевинске компаније задужене за изградњу надвожњака који се срушио, усмртивши 23 особе.

        Полиција је привела званичнике компаније „IVRCL Infrastructure Co“, како би их испитала у оквиру истраге узрока јучерашње несреће.

        Полиција је затворила канцеларију те фирме у Колкати.

        Грађевинска фирма је потписала уговор о изградњи надвожњака 2007. године и каснила је са радовима.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари