„Не могу да разумем да буде ослобођен неко ко је учествовао у планирању свега што се десило у БиХ“

ЗВИЗДИЋ ОЧИТО ВЕРУЈЕ ДА ЈЕ АЛИЈА ХЕРОЈ, А ДА ЈЕ ШЕШЕЉ УЧЕСТВОВАО

И У ФОРМИРАЊУ ПАТРИОТСКЕ ЛИГЕ

Денис Звиздић

        ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Савета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да је затечен одлуком Хашког трибунала да лидера српских радикала Војислава Шешеља ослободи кривице по свим тачкама оптужнице.

        „Заиста сте нас затекли, не могу да разумем да неко ко је доказано учествовао у планирању свега што се десило у БиХ буде ослобођен. Треба видети како изгледа коначна одлука", рекао је кратко Звиздић новинарима у Сарајеву.

        Фикрет Грабовица, председник Удружења родитеља убијене деце Сарајева, рекао је да је Хашки трибунал изрекао „класична политичку пресуду“.

        „Шешељ је био у значајној мери укључен у ратна дешавања. Пресуда је невероватна. Индикативно је да је ослобођен по свим тачкама оптужнице, а само у једној је било издвојено мишљење судије Латанци“, рекао је Грабовица поводом одлуке о ослобађању Шешеља коју су сви медији у БиХ пренели као главну вест.

        Како је пренела N1, он је оценио да је „недостајало само да кажу да су паравојне формације, тзв. Шешељевци, биле у мировној мисији у саставу UNPROFOR-а и да су знали понекада погрешити, као што је погрешио холандски батаљон у Сребреници“.

        Он је навео да је Шешељ ослобођен „иако постоје снимци на којима се види да је посећивао војне положаје и хвалио се да је пуцао на одређене положаје".

        „Сви знамо да се то дешавало. Није ми јасно да тужилац није прикупио довољно доказа или је ово стварно политичка пресуда. Више пута је поменуто да није било довољно доказа или су они били у конфузији“, изјавио је Грабовица.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари