Највише номинација за Оскара бруталном трилеру „Повратник“

ЛЕОНАРДО ДИКАПРИО ИМА ДОБРЕ ИЗГЛЕДЕ ДА КОНАЧНО ДОБИЈЕ ГЛАВНУ НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉУ МУШКУ УЛОГУ

Леонардо Дикаприо

         БРУТАЛНИ трилер о преживљавању „Повратник“ Алехандра Гонсалеса Ињаритуа освојио је највише, 12 номинација за овогодишњу награду Оскар, укључујући за најбољи филм и режију, као и за главну и споредну мушку улогу које су припале Леонарду Дикаприју и Тому Хардију, саопштено је данас у Лос Анђелесу.

         Досад три пута номинованом Дикаприју, ово је, по многима, прилика да коначно понесе кући златну статуету, али и Ињаритуу да освоји свог другог Оскара након прошлогодишње победе филма „Човек птица“.

         Друга на листи са 10 номинација је фуриозна потера „Побеснели Макс: Аутопут беса“, а трећа свемирска пустоловина „Марсовац“ Ридлија Скота која је добила седам номинација.

         Поред три наведена, за најбољи филм номиновано је још пет остварења: „Опклада века“, „Мост шпијуна“, „Бруклин“, „Соба“ и „Рефлектор“.

         За најбољег редитеља ће се поред Ињаритуа надметати: Адам Меки („Опклада века“), Џорџ Милер („Побеснели Макс“), Лени Ејбрахамсон („Соба“) и Том Мекарти („Рефлектор“).

         У трци за Оскара за главну мушку улогу Дикаприју ће конкуренти бити Брајан Кренстон („Трумбо“), Мет Дејмон („Марсовац“), Мајкл Фасбендер („Стив Џобс“) и Еди Редмејн („Данкиња“).

         Оскару за главну женску улогу могу се надати Кејт Бланшет („Керол“), Бри Ларсон („Соба“), Џенифер Лоренс („Џој“), Шарлот Ремплинг („45 година“), Серши Ронан („Бруклин“).

         На стартној позицији у трци за Оскара за најбољи страни филм нашли су се колумбијски „Загрљај змије“, француски „Мустанг“, мађарски „Саулов син“, дански „Један рат“ и јордански „Вук“, добитник награде Београдски победник за најбољи филм 43. ФЕСТ-а.

         Свечана 88. додела Оскара, чији ће ове године домаћин бити комичар Крис Рок, биће одржана 28. фебруара у Лос Анђелесу.

         Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари