Алијин син тражи да се заштићеном сведоку GRM-116 суди за лажно сведочење

ТВРДИ ДА СЕДНИЦАМА ПРЕДСЕДНИШТВА БИХ У РАТУ

НИКАДА НИЈЕ ПРИСУСТВОВАО РЕИС МУСТАФА ЦЕРИЋ

Бакир Изетбеговић

        СВЕДОЧЕЊЕ заштићеног сведока одбране Ратка Младића, GRM-116, предствља наставак изношења неистина са којима је почела одбрана Радована Караџића, износећи готово исте конструкције, типичне за ратну пропаганду стране коју су предводили ратни злочинци, и са истим сведоком, тада под шифром КW-568, саопштено је из Кабинета бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића.

       „Ако се одбрана Ратка Младића поново одлучила за лаж, онда ју је требала далеко пажљивије осмислити”, стоји у саопштењу.

        Јер, наводи се у саопштењу, у идентичне тврдње заштићеног сведока GRM-116, односно КW-568, не можете убедити ни летимичног познаваоца прилика и функционисања институција РБиХ у времену опсаде Сарајева, а камоли експерте Хашког трибунала, у низу очигледних неистина изнесених у овом сведочењу:

        - да су седнице Председништва БиХ одржаване у згради Народне банке. Све су одржане у згради Председништва БИХ, о чему постоје евиденције и записници. Евидентирани су и сви присутни, од којих је већина и данас жива;

        - да је седницама присуствовао Реис-ул-улема др. Церић;

        - да је седницама присуствовао било ко од пратиоца чланова Председништва БиХ, нарочито припадници јединице „Бисери“ која је осигуравала зграду Председништва, а не чланове Председништва;

        - да је Мустафа Хајрулаховић-Талијан био командант Првог корпуса Армије БиХ у време кад је извршен напад на пијацу Маркале. Командант је био Вахид Каравелић.

        - да су код села Мрковићи, одакле је испаљена граната, биле постројбе Армије БиХ. Мрковићи су били километрима удаљени од линија одбране Сарајева.

        - Оваква сведочења су неприхватљива јер директно подривају ауторитет и дигнитет Хашког трибунала, стога очекујемо да сведок GRM-116 односно КW-568 буде оптужен и процесуиран за лажно сведочење - наводи се у саопштењу из Изетбеговићевог Кабинета.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари