THE NEW YORK TIMES: Русија показала да је у стању да изводи велике операције по свету

КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕКАЛИБАРМОЖДА И НАДМАШУЈУ АМЕРИЧКЕ КОНКУРЕНТЕ

Руска авијација у Латакији

        ДВЕ недеље ваздушних и ракетних напада у Сирији омогућиле су западним аналитичарима и војним функционерима да схвате озбиљност модернизације руске армије под Путиновим вођством, пишу амерички медији.

        Руска војска демонстрирала је способност извођења великих операција ван граница своје земље, а такође је показала ново наоружање, тактике и стратегије, пише The New York Times.

        Удари руске авијације, укључујући и оне  у којима су учествовали ловци Су-34, никада раније нису били виђени у борби. А крстареће ракете„Калибар“ размештене на мору, које су лансирали бродови Каспијске флотиле са растојања од хиљаду и по километара од циља, по мишљењу неких аналитичара, превазилазе америчке конкуренте по технолошким могућностима.

        Руска војска је пружила помоћ сиријској армији, која је прешла у офанзиву из рејона које контролише влада у Дамаску. Није искључено да ће ускоро у офанзиву прећи и иранска војска из северне сиријске провинције Алепо.

        То и јесте оно што америчке власти називају месецима пажљивог планирања прве војне кампање Русије ван бивших совјетских граница после распада СССР, пише лист.

        У среду је часопис Foreign Policy објавио текст у којем се истиче да руски пилоти у Сирији демонстрирају изузетан ниво професионализма, летачко умеће и прецизност ватре. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари