Москва позвала САД да објаве сателитске снимке о обарању малезијског Боинга 777

РУСИЈА УВЕРЕНА ДА ДРЖАЊЕ КИЈЕВА ПОТВРЂУЈЕ ДА УКРАЈИНА „ИМА ШТА ДА КРИЈЕ”

          СЈЕДИЊЕНЕ Државе су дужне да објаве снимке својих сателита о паду малезијског Боинга 777 на истоку Украјине – саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

          При том је подвукло: „Русија од самог почетка позива на свстрану и поштену истрагу узрока трагедије малезијског путничког авиона. Ако САД располажу подацима тзв објективне контроле са сателита или „авакса” – дужне су да их објаве”.

          Исто важи, нагласио је врх руске дипломатије, и за снимке преговора украјинских диспечера са украјинским војним сектором.

          „Кијев упорно игнорише позиве да те податке и снимке објави. Без одговора су и многа друга питања (поводом Украјине). То само поново потврђује да Кијев има шта да скрива” – оценило је МИП РФ.

          Поводом најновије тврдње Стејт департмана  да су малезијски Боинг оборили устаници из Доњецке Републике, Министарство иностраних послова РФ је упозорило Вашингтон:

          „То је тврдња без икаквих доказа. Она је у супротности и са анализом стручњака ракетног концерна „Алмаз-Антеј”. Стејт департман је залегао иза оружаних снага Украјине као да су иза сваког украјинског ракетног система „Бук” стајали амерички инструктори”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари