ВИМЕР: Запад жели једно – да преко НАТО потчини Русију и дочепа се њених ресурса

ПОЗНАТИ НЕМАЧКИ ПОЛИТИЧАР УПОЗОРАВА ДА СУ АМЕРИКАНЦИ ИЗАБРАЛИ ПУТ „ГЛОБАЛНОГ ПОЛИТИЧКОГ РАТА”

  • У интервјуу листу Freie Welt, Вили Вимер је нагласио да су Американци поткопали саме темље међународног права ратом у Југославији и да је управо тај рат „сломио кичму ОЕБС”
  • НАТО покушава да изолује Русију. Алијанса поручује Москви: Предајте нам своја богатства и потчините се јер ћемо вас, у супротном, избацити из Европе. На Русију се врши притисак и манипулацијама са ценом нафте. Нешто слично се догађало и уочи распада Совјетског Савеза
  • Вимер је указао да је долар идеалан инструмент за управљање светом, али и – Ахилова пета САД. Садам Хусеин и Муамер Гадафи су – како је истакао – платили главом покушај да угрозе хегемонију долара, али су земље БРИКС, које планирају да тргују у својим валутама, много озбиљнији противник од Ирака и Либије

         САН о „општеевропском дому” уништен је када се НАТО поставио на граници између Москве и Европе – оценио је познати немачки политичар Вили Вимер.

         Истовремено је указао да западна војна алијанса жели једно: да себи потчини Русију и дочепа се њених ресурса.

         У интервјуу листу Freie Welt, Вимер, који припада Хришћанско-демократској унији, оценио је да живимо у свету који се стално мења и да су Американци изабрали пут „глобалног политичког рата”.

         Нагласио је да су Американци поткопали саме темље међународног права ратом у Југославији и да је управо тај рат „сломио кичму ОЕБС”. Данашњи резултат је: НАТО стално лаже о Украјини, а ОЕБС се једва усуђује да саопшти да руских војника у тој земљи нема. Међутим, то су „само сауубиствени остаци храбрости”.

         Према његовим речима, Американци сада настоје и да прекроје карту Блиског и Далеког Истока.

         Вративши се поново на оносе Запад-Русија, Вимер је упозорио: „НАТО покушава да изолује Русију. Алијанса поручује Москви: Предајте нам своја богатства и потчините се јер ћемо вас, у супротном, избацити из Европе. На Русију се врши притисак и манипулацијама са ценом нафте. Нешто слично се догађало и уочи распада Совјетског Савеза. Запад није успео да се домогне природних богатстава Русије преко фирми попут „Јукоса”, па сада тај циљ покушава да оствари преко принуђивања земље на бепоговорну капитулацију”.

         Вимер је указао да је долар идеалан инструмент за управљање светом, али и – Ахилова пета САД. Садам Хусеин и Муамер Гадафи су – како је истакао – платили главом покушај да угрозе хегемонију долара, али су земље БРИКС, које планирају да тргују у својим валутама, много озбиљнији противник од Ирака и Либије.

         Вимер је оценио да се Американци непријатељски постављају према свакој земљи која демонстрира иоле самосталну позицију, а тако се понашају и према својим савезницима које држе „на удици”.

         Он је такође открио: да га велики немачки медији игноришу због његове позиције поводом Југославије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари