Пет бивших посланика и функционера ДСС напустило странку

ПОНОВИЛИ РАЗЛОГЕ ОНИХ КОЈИ СУ ТО ВЕЋ УЧИНИЛИ И ОБЈАВИЛИ ДА ПРИСТУПАЈУ ДРЖАВОТВОРНОМ ПОКРЕТУ

  • ФАКТИ: Ово се у Србији догађало, а догађаће се, сигурно, и убудуће. Можда би било добро да ови који беже са брода ДСС бар покушају да објасне: како је то ДСС, предвођена Војиславом Куштуницом, изгубила изборе на политчкој и војној неутралности Србије и бежећи од „блокова са недефинисаним политичким групацијама“?

        ПРЕ много година приступили смо Демократској странци Србије искрено верујући у њен политички програм и историјску улогу да се бори за политички, економски и културни преображај и препород Србије и српског народа.

        На жалост, новоизабрано руководство веома отворено заговара напуштање основних политичких начела странке, укључујући политику политичке и војне неутралности по којој је Демократска странка Србије била јединствена.

        Данас је политичка и војна неутралност једина права алтернатива погубној политици евроатлантских интеграција коју спроводи актуелни режим.

        Такође, сматрамо да је окупљање у некакве блокове са недефинисаним политичким групацијама, дугорочно посматрано, веома штетно по будућност Демократске странке Србије.

        Стварање коалиције три и по године пре редовних републичких избора показује непромишљеност и ограничене амбиције новог руководства када је у питању положај и улога Демократске странке Србије и њен утицај у изградњи државе и друштва у будућности.   

        Ово су разлози који нас наводе на иступимо из Демократске странке Србије, од које је после напуштања Војислава Коштунице и многих других истакнутих чланова остало само име. Даље политичко деловање, руковођени идејом политичке неутралности, наставићемо у Државотворном покрету.

        Донка Бановић, некадашњи потпредседник ДСС и републички посланик

        Милица Војић Марковић, некадашњи републички посланик

        Бранислав Бјелица, некадашњи заменик министра за правосуђе

        Драган Лазић, некадашњи савезни и републички посланик

        Мирослав Никчевић, некадашњи директор Управе за заштиту животне средине

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари