СОРОШ: Бојим се да је могућа велика Обамина нагодба са Путином

ФИНАНСИЈСКИ ШПЕКУЛАНТ ПОСАВЕТОВАО ЕУ ДА БРАНИ УКРАЈИНУ ДА НЕ БИ МОРАЛА ДА БРАНИ - СЕБЕ

      Џорџ Сорош

        АМЕРИЧКИ финансијски шпекулант Џорџ Сорош упутио је Европској унији овакву опомену: „Дошло је време да се ЕУ тргне и да помогне Украјини да се одбрани - да не би после морала да се бори за себе“.

        Омиљени Американац српског невладиног сектора открио је и да је наводно узнемирен и због могуће крупне нагодбе између Барака Обаме и Владимира Путина.

         „Подозревам - написао је Сорош у ауторском тексту - да у перспективи може доћи и до великог споразума који би подразумевао: са једне стране, да Русија помаже САД у борби са Исламском државом у Ираку и Сирији, рецимо и тиме што не би Сирији испоручила ракете С-300, које је обећала, не дирајући на тај начин доминацију САД. А са друге: да Русији буде омогућено да у „блиском иностранству“ - како се називају земље које граниче са Русијом - иде „својим путем“. Најгоре је то што председник Обама може поћи на такву нагодбу“.

        Милијардер-шпекулант већ је иницирао формирање „групе стратешких саветника“ која би украјинским властима помагала у извођењу „реформи“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари