ВУЧИЋ: „Велика Албанија“ је ноћна мора и Европе и света и чинићемо све што можемо да је не буде

ПРЕМИЈЕР ОТПИСАО АЛБАНСКОМ ПРЕМИЈЕРУ ЕДИЈУ РАМИ ПРЕКО ТВИТЕРА

Александар Вучић

  • ФАКТИ: А замислите да Србија има премијера који би - после свега што се догодило - отписао Рами да је оно у чему је његов брат учествовао исто као кад би он Тирани омогућио да гледа дрон са мапом велике Србије. Па му још директно поручио: шта год твој брат „цртао“ - Косово ће заувек бити Србија! С обзиром на то да „велика Албанија“, како тврдите, постоји само у српским страховањима - нема разлога да вам то буде ноћна мора

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић је на свом Твитер налогу написао да „Велика Албанија“ није само наша ноћна мора, већ и мора Европе и човечанства и да је треба спречити.

        Он је тако одговорио албанском премијеру Еди Рами који је претходно на Твитеру написао да је „Велика Албанија“ ноћна мора Србије, а не пројекат Албаније.

        „Људи који кажу да је Велика Албанија наша ноћна мора су апсолутно у праву. Али, то није само наша већ и ноћна мора Европе и човечанства и ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да је спречимо. Надам се да ће нормални Албанци разумети ту поруку“, написао је Вучић на Твитеру.

        Албански премијер би требало да посети Београд 22. октобра, али је његова посета доведена у питање после инцидента са заставом Велике Албаније на утакмици Србија - Албанија.

        Потпредсједник албанске владе Нико Пелеши рекао је јуче да ће Рама доћи у планирану посету.

        Вучић је навео, међутим, да ће током викенда одлучити да ли ће бити реализована планирана посета албанског премијера Србији.

        Иначе, само два дана након инцидента на квалификационој утакмици за Европско првенство између репрезентација Србије и Албаније у Београду, стадион у албанском граду Валони прелетео је дрон са заставом на којој је била мапа такозване Велике Албаније.

        Како преноси АП, на снимцима утакмице прве албанске лиге између клубова ФК Фљамуртари Валона и ФК Скендербег у петак, могао се видети дрон са том заставом.

        Утакмица није била прекинута, а завршена је нерешеним резултатом 1:1.

        Представници клубова и полиција нису се изјашњавали поводом овог догађаја, преносе медији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари