МАДУРО: Десне снаге имају план да од Венецуеле отцепе шест њених држава

КАРАКАС ТВРДИ ДА ИМА ДОКАЗЕ ДА МЕЂУ УЧЕСНИЦИМА ПРОТЕСТА ИМА И СТРАНАЦА КОЈИ ДОБИЈАЈУ ДНЕВНИЦЕ ОД 790 ДОЛАРА

         ВЕНЕЦУЕЛАНСКЕ специјалне службе откриле су међу демонстрантима стране плаћенике, саопштио је министар унутрашњих послова Венецуеле Мигел Родригез.

         Он је на прес-конференцији своју тврдњу поткрепио оперативним информацијама прикупљеним у престоници Каракасу и у државама Миранда, Зулија и Мерида.

         „Добили смо потврду да многи од оних који учествују у демонстрацијама добијају по 5 хиљада боливара (око 793 долара по званичном курсу) дневно, а плаћа их (опозициона) партија Народна воља. Нема сумње да се ради о страним плаћеницима. Уосталом, сваки човек који добије новац за насиље и тероризам јесте страни плаћеник” – рекао је министар унутрашњих послова.

         Минимална плата у Венецуели износи око 3 хиљаде боривара (око 476 долара) месечно.

         Министар је такође рекао да је у држави Тачира полиција привела мушкарца који је командовао постављеним барикадама, а за којег се испоставило да је на интерполовој потерници за шверц дроге. У Каракасу је у насилним протестима приведено 30 људи.

         Двоје је приведено у области Санда Фе. При претресу њихових возила, откривени су експлозив, канистре са бензином, панцири, сателитски телефони и гас маске.

         У Санта Феу је дошло до пуцњаве у којој су двојица полицајаца рањена, а један од њих је један у тешком стању.

         Председник Венецуеле, Николас Мадуро, оптужио је опозицију и за „сепаратистичке намере” . Он се у председничком дворцу „Мирафлорес” срео са члановима владе и војним врхом земље и рекао  да десне снаге имају план да од венецуеле отцепе неколико њених држава.

         „То је директна претња. На мети су државе Сулија и Тачира. Један од  представника опозиције чак је рекао – указао је Мадуро - да је за њих једини излаз да отцепе државе Тачира, Мерида, Карабобо, Лара, Нова Спарта и Сулија.”

         Он је и владу и своје водеће генерале упозорио да би могло доћи и до покушаја да се те државе насилно припоје Колумбији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари