„Гардијан“ и „Њујорк Тајмс“ се удружили ради даљег објављивања Сноуденових докумената

У ПРЕГОВОРИМА ДИРЕКТНО УЧЕСТВОВАЛА И ЏИЛ АМБРАМСОН,

ГЛАВНИ И ОДГОВОРНИ УРЕДНИК ЊУЈОРШКОГ ЛИСТА

  • „Због непрестаног притиска британске владе, Гардијан је донео одлуку да у обраду докумената повезаних са GCHQ уведе америчког партнера. Радићемо у партнерству са Њујорк тајмсом и другима како бисмо - макар и изван Велике Британије - наставили да објављујемо детаље из Сноуденових докумената“, наводи се у „Гардијановом“ саопштењу

         ЛОНДОНСКИ „Гардијан“ договорио се са америчким колегама из „Њујорк тајмса“ о приступу повјерљивим документима која им је доставио бивши сарадник Централне обавештајне агенције (CIA) Едвард Сноуден.

         У кратком саопштењу објављеном на својој интернет страници, „Гардијан“ наводи да је „постигнут договор о партнерству“ са „Њујорк тајмсом“, након што му је британска влада запретила да ће покренути правни поступак уколико не преда или уништи документе добијене од Сноудена у којима су наведени подаци о британској обавештајној служби „GCHQ“.

         „Због непрестаног притиска британске владе, Гардијан је донео одлуку да у обраду докумената повезаних са GCHQ уведе америчког партнера. Радићемо у партнерству са Њујорк тајмсом и другима како бисмо - макар и изван Велике Британије - наставили да објављујемо детаље из Сноуденових докумената“, наводи се у „Гардијановом“ саопштењу.

         Главни и одговорни уредник „Њујорк тајмса“ Џил Амбрамсон потврдила је сарадњу са „Гардијаном“.

         Извор упознат са разговорима рекао је да је договор постигнут пре неколико седмица и да је Абрамсонова лично учестовала у преговорима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари