Нови Светски трговински центар постаје највиша зграда западне хемисфере

СА СВОЈА 104 СПРАТА И ПРОЗРАЧНИМ ШИЉКОМ ОД СТАКЛА И ЧЕЛИКА

БИЋЕ ВИСОК 541 МЕТАР

  • Тренутно највиша зграда Запада је Кула Вилис у Чикагу. Највиша зграда на свету, која достиже висину од 823 метра, налази се у Дубаију

        НОВИ Светски трговински центар ускоро ће бити проглашен највишом зградом на западној хемисфери.

       Прозрачна грађевина постала је за још један корак ближа тренутку када ће добити епитет највише зграде на Западу, након што је намештен торањ на врху небодера.

       Шиљак од стакла и челика који се пресијава започео је своје споро подизање нешто пре 11 часова.

       Последњи делови торња подигнути су на привремену радну платформу нешто пре поднева, а биће инсталирани за који дан.

       СТЦ је већ највиша зграда у Њујорку, а када се овај последњи део самог врха зграде намести, небодер од 104 спрата који стоји на месту две срушене куле постаће највиша зграда на западној хемисфери, висине 541 метар.

       Званичници су се надали да ће се то десити у понедељак, али је због временских услова и јаког ветра догађај био одложен, док је отварање центра за усељавање фирми и организација заказано за идућу годину.

       Кула се налази на северозападном углу локације на којој се такође врши реконструкција 72-спратне зграде број 4 Светског трговинског центра и других околних зграда.

       Док су се радници спремали да подигну шиљак, канцеларија градског форензичара радила је на скривеном пролазу за који су се плашили да се у њему још увек могу наћи посмртни остаци људских тела.

       Тренутно највиша зграда на западној хемисфери је Кула Вилис у Чикагу. Највиша зграда на свету, која достиже висину од 823 метра, налази се у Дубаију.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари