У Пољској за време вежбе НАТО изгорело 100 хектара војног полигона

ЗА ВРЕМЕ ВОЈНИХ МАНЕВАРА НА БАЛТИКУ – ПОЉАЦИ ОШТЕТИЛИ ВЛАСТИТИ ДЕСАНТНИ БРОД

         ПРИПАДНИЦИ украјинске армије све учесталије грешком отварају ватру на своје јединице, а повремено између себе воде праве мале ратове. Сада нешто слично почиње да се догађа и унутар НАТО пакта.

         Пољски војни „Гнезно“ оштећен је за време маневара Baltops у акваторији Балтичког мора. Његова посада имала је задатак да увежбава искрцавање десанта, а за време једног покушаја је – због непрофесионалног маневрисања – броду је оштетила дно.

         Овим маневрима, који још трају, са командног брода Mount Whitney руководи командант америчке глоте вице-адмирал Лиза Франћети.

         На НАТО маневрима у Пољској дошло је до пожара на тамошњем Дравском полигону. Изгорела је војна инфраструктура на површини од 100 хектара.

         Московски војни експерт Михаил Ненашев, поводом оштећивања пољског брода и спаљивања полигона за време вежбе, рекао је:

         „Пољска је имала праву ратну флоту и копнене снаге док је била у савезу са СССР. ДанасВаршава поново иде путем којим је ишла уочи Хитлеровог напада.Она је тада покушавала да се угура под француски кишобран, па затражила заштиту Енглеза, али су је на крају сви оставили на цедилу“.

         Ненашев посебно указује да се Пољска претвотила у „полигонску земљу“ и додатно бојашњава.

         „Користе је као помоћну структурицу. Зато се Пољска у будућности може суочавати за још озбиљнијим хаваријама. За њу је `руска претња` последња карика за коју су се држи. Међутим, Пољска већ данас готово и да нема ратну морнарицу“.

         Према речима Ненашева, Пољска више нема ни праву индустрију ни систем припреме војних кадрова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари