НАТО поводом дешавања у Црној Гори: Док је све мирно – не мешамо се у унутрашње ствари чланица

АЛИЈАНСА УКАЗАЛА: „СЛОБОДА ИЗРАЖАВАЊА ЈЕ ВАЖНА У СВАКОЈ ДЕМОКРАТИЈИ“

Литија у Бијелом Пољу

         НАТО се не меша у унутрашње ствари својих чланица, а слобода изражавања је важна у свакој демократији све док се то ради на миран начин, речено је за подгоричке "Вијести" из те алијансе, а поводом најновијих догађаја у вези са спорним Законом о слободи вероисповести.

        На питања "Вијести" - да ли је алијанса обавештена о дешавањима у Црној Гори, да ли прати ситуацију, да ли сматра да постоји безбедносни ризик и каква је пракса НАТО-а када у држави чланици постоји та врста ризика - из НАТО-а су поручили да се не мешају у унутрашње ствари.

        - Слобода изражавања важна је у свакој демократији све док се то ради на миран начин - речено је подгоричком дневнику из те алијансе.

        У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вероисповести којим је предвиђено да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

        Усвајање тог закона наишло је на отпор верника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, којима присуствују хиљаде верника.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари