Амерички ултиматум Турској: Или руски С-400 или наши F-35, не може обоје!

ОЧЕКИВАНО ЗАОШТРАВАЊЕ – АКО АНКАРА НЕ ПОКЛЕКНЕ СВЕТ ПОД КОНТРОЛОМ САД НЕЋЕ БИТИ ИСТИ

* Стални представник САД при НАТО Кеј Бејли ХАЧИНСОН: Русија је тренутно главни супарник Сједињених Држава и НАТО.Москва непрекидно покушава да ослаби западну војну алијансу и да унесе раскол у њене редове. Турска не може располагати наоружањем које је створено за парирање америчким ракетама!

* Пред Турском, САД и НАТО је вододелница: ако Анкара не поклекне – део света под америчком контролом у понечему више неће бити исти. „Турским вирусом“ могле би се заразити и неке друге земље које нису имале петље да прве откажу слепу послушност Вашингтону. То, наравно, неће бити ни Бугарска, ни Црна Гора, ни Хрватска, а ни Словенија или Румунија...

____________________________________________________________________

         СТАЛНИ представник САД при НАТО - Кеј Бејли Хачинсон – поручила је Анкари да мора одустати од руских зенитних ракетних система С-400 ако жели да америчке ловце-бомбардере пете генерације F-35.

         Ово је досад најотвореније или-или из Вашингтона које је преко Хачинсон само обелодањено.

         Она је Турцима објаснила да је Русија тренутно главни супарник Сједињених Држава и НАТО и да Москва непрекидно покушава да ослаби западну војну алијансу и да унесе раскол у њене редове. У наставку је – нема сумње, по директиви – била брутално отворена:

         „Турска не може располагати наоружањем које је створено за парирање америчким ракетама! Турци зато морају изабрати: могу имати или једно (С-400) или друго (F-35), али не могу обоје!“        

Кеј Бејли Хачинсон

         Хачинсон је, реда ради, признала да је Турска суверена држава која има право да самостално доноси одлуке, али је, одмах у продужетку, поновила:

         „Анкара неће добити F-35 ако се на њеној територији буду налазили руски системи С-400!“.

         Ово је био (ин)директни одговор на обећање-понуду турског министра одбране, Хулуси Акара, да његова армија своје F-35 држи далеко од домета С-400.

         Турска прве С-400 треба да добије већ у јулу.

         Пред Турском, САД и НАТО је вододелница: ако Анкара не поклекне – део света под америчком контролом у понечему више неће бити исти.

         „Турским вирусом“ могле би се заразити и неке друге земље које нису имале петље да прве откажу слепу послушност Вашингтону. 

         То, наравно, неће бити ни Бугарска, ни Црна Гора, ни Хрватска, а ни Словенија или Румунија...

         Северна Македонија, у сваком случају, има добре шансе да уђе у другачији НАТО.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари