Младић желео „Божију правду“, а Брамерцова НАТО-правда» му потврдила – доживотни затвор

ОЧЕКИВАНО: ОДЛУКУ НИЈЕ ПОДРЖАЛА САМО СУДИЈА ПРИСЦА МАТИМБА НИАМБЕ

* Троје судија из Африке и један са Јамајке потврдило првостепену пресуду из новембра 2017. године којом је Младић осуђен по 10 од 11 тачака оптужнице. Био је ослобођен само по првој тачки "Геноцид у шест општина", Фочи, Котор Варошу, Приједору, Кључу, Санском Мосту и Власеници

* Жалбено веће прецизирало да је одбило наводе жалбе Ратка Младића на првостепену пресуду који се тичу доказа у вези са удруженим злочиначким подухватом и намером да се изврши

* Генерал Младић непосредно пред изрицање другостепене пресуде у Хагу рекао да ће бити добро и да ће бити ослобођен «ако буде по Божијој правди, а ако буде по Брамерцовој - онда то није правда»

* ФАКТИ: Ево како бивше колонијалне силе обезбеђују да Африка и Јамајка деле "правду" Лондона, Берлина и Париза, којима сада командује Вашингтон, и да ставе тобоже правни печат на злочине разбијања СФРЈ и потпаљивања рата на Балкану. На њихове злочине приписане Србима. А то што је Присца Матимба Ниамба издвојила мишљење, као и на процесу генералу Толимиру, то ружно агресорско лице НАТО-правде само шминка и у очима неких чини га мање лицем ајкуле...

___________________________________________________________

       ХАШКИ трибунал, који се прогласио за Механизма за кривичне судове, поново је потврдио да је основан да би судио Србима и да му није дозвољено да не буде антисрпски трибунал.

       Његово жалбено веће данас је потврдило осуду генерала Ратка Младића на доживотну робију.

       Тиме је потврдило првостепену пресуду из новембра 2017. године којом је Младић осуђен по 10 од 11 тачака оптужнице. Био је ослобођен само по првој тачки "Геноцид у шест општина", Фочи, Котор Варошу, Приједору, Кључу, Санском Мосту и Власеници.

       Судија Присца Матимба Ниамбе је дала супротно мишљење на све закључке Жалбеног већа поводом жалбе којом је Младићева одбрана оспорила наводе Претресног већа.

       Жалбено веће је прецизирало да је одбило наводе жалбе Ратка Младића на првостепену пресуду који се тичу доказа у вези са удруженим злочиначким подухватом, његовом намером да се он изврши и другим закључцима првостепене пресуде којом је Младић осуђен на доживотни затвор.

       Изрицање другостепене почело је у 15 часова.

       Младић је потврдио да може да прати изрицање пресуде на језику који разуме.

Слуге новог колонијализма

       У судници је и наметнута правна саветица одбране Луиза Пета Багот, док је генералов син Дарко пресуду слушао из посебне просторије Механизма у Хагу.

       Сажетак пресуде је прочитала председница петочланог Жалбеног већа Резидуалног механизма за кривичне судове судија Присца Матимба Ниамбе, а чланови већа који су учесвовали у пресуђивању Младићу су судије: Амината Лоис Рунени Н’гумс, Сејмур Пантон, Елизабет Ибанда-Нахамиа и Мустафа Ел Бсај.

       Четворо судија је из Африке - из Марока, Јамајке, Гамбије и Уганде - а један са Јамајке.

Заслужили су да им покаже и други прст

       Неки од учесника поступка пратили су га путем видео конференцијске везе.

       Генерал Младић је непосредно пред изрицање другостепене пресуде у Хагу рекао да ће бити добро и да ће бити ослобођен «ако буде по Божијој правди, а ако буде по Брамерцовој - онда то није правда».

       Суђење Ратку Младићу почело је у мају 2012, а окончано 15. децембра 2016. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари