„Механизам“ наметнуо да Младића на одлучивању п жалбама заступа Пета Луиза Багот

ГЕНЕРАЛ ЋЕ СЕ ПОЈАВИТИ У СУДНИЦИ, АЛИ ЈЕ ИГНОРИСАНО ШТО ЊЕГОВИ АДВОКАТИ НЕ МОГУ ДА ПРИСТУПЕ

        ЖАЛБЕНО веће Механизма за кривичне судове у Хагу објавиће у уторак, 8. јуна другостепену пресуду Ратку Младићу, оптуженом за ратне злочине у Босни и Херцеговини 1991-1995. године.

       Овом одлуком Жалбено веће заправо одлучује о жалбама које су поднели и тужилаштво Механизма и Младићеви браниоци на првостепену пресуду којом је он осуђен на доживотни затвор.

       Жалбено веће може да потврди, преиначи или укине првостепену пресуду и наложи понављање суђења.

       Младић ће, према информацијама Танјуга, лично присуствовати изрицању пресуде, али ће бити без својих бранилаца, адвоката Бранка Лукића и Драгана Иветића, који нису у могућности да приступе суду у Хагу, нити да изрицање пресуде испрате видео конференцијском везом.

       Због изостанка бранилаца, Жалбено веће је одлучило да Младићу, само за ово рочиште, постави адвокатицу Пету Луизу Багот која ће према одлуци већа, заступати Младићеве интересе, саопштено је данас из Механизма.

       Младићеви адвокати раније су тражили да се одложи изрицање пресуде, док они не буду у могућности да обојица присуствују, али је Механизам одбио њихове захтеве као неоправдане.

       Младић је ухапшен у Србији и изручен Хагу 2008. године.

       Од тада је у Хашком притвору и лошег је здравственог стања.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари