Генерал Младић и његова одбрана противе се видео-учешћу и изрицању пресуде 8. јуна

ЈЕДАН ОД ГЕНЕРАЛОВИХ БРАНИЛАЦА – ДРАГАН ИВЕТИЋ – ТРЕНУТНО ЈЕ У БОЛНИЦИ     

* „Ратни командант ВРС одмах након одређивања датума изрицања пресуде рекао да се противи свакој врсти видео линка и инсистира да буде лично присутан у судници, у пратњи оба своја браниоца - Бранка Лукића и Драгана Иветића

* У захтеву одбране се посебно наглашава: „Ментална способност господина Младића да смислено учествује у поступку и даље остаје и потенцијално је утврђено да негативно утиче на интегритет поступка

________________________________________________

       OДБРАНА генерала Ратка Младића затражила је одгађањe изрицања пресуде до тренутка када би оба браниоца могла да буду лично присутна у судници, заједно са својим клијентом.

       „Под овим непредвиђеним, несрећним и екстремним околностима, одбрана Ратка Младића с поштовањем захтева од Жалбеног већа да стопира рочиште изрицања пресуде и да исто одгоди до тренутка када би оба браниоца могла лично присуствовати суду са клијентом", наводи се у захтеву који је потписао бранилац Бранко Лукић.

       Механизам за кривичне судове у Хагу саопштио је раније да је изрицање правоснажне пресуде заказано за 8. јун.

       Стране у спору морале су до данас да обавесте Механизам о томе да ли ће се неко од бранилаца или сам Младић определити да учествују на рочишту путем видео конференције.

       „Ратко Младић је одмах након одређивања датума изрицања пресуде рекао да се противи свакој врсти видео линка и инсистира да буде присутан лично у судници у пратњи оба своја браниоца Бранка Лукића и Драгана Иветића", наводи се у захтеву.

       Одбрана подсећа и понавља оно што је наведено у пријави од 24. маја 2021. године у којој обавештава Жалбено веће и Секретаријат о недоступности Драгана Иветића, који нажалост неће моћи да учествује на заказаном изрицању пресуде, због хитне хоспитализације и континуираног лeчења, чиме се спречава његово учешће у било ком облику.

       „Поред тога, ментална способност господина Младића да смислено учествује у поступку и даље остаје непроверена и потенцијално је утврђено да негативно утиче на интегритет поступка", наводи се у захтеву.

  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари