Дарко Младић: Отац је животно угрожен и није способан за суђење

ГЕНЕРАЛОВА ОДБРАНЕ ТРАЖИ ОДГАЂАЊЕ ИЗНОШЕЊА ЖАЛБЕ 24. И 25 АВГУСТА

* „Тражимо да Хашки суд омогући да медицински тим што пре дође и утврди процесну способност генерала Младића. Имамо тим који је састављен од међународних, веома референтних лекара који би то обавили“

_________________________________________________________________________

       ОДБРАНА генерала Ратка Младића очекује да Хашки трибунал пролонгира изношење усмене жалбе одбране на првостепену пресуду, заказано за 24. и 25. август, због његовог лошег здравственог стања, рекао је данас Дарко Младић, син генерала Младића.

       Истакао је да одбрана и породица очекују и да Хашки трибунал дозволи међународном тиму лекара да посети и прегледа његовог оца.

       "Очекујемо, прво, да Веће усвоји нашу жалбу и да се 24. и 25. августа уопште не деси, односно да се пролонгира та усмена жалба пошто није утврђено да ли је генерал Младић процесно способан и, друго, јер не постоје елементарни и правни услови да се суђење настави", рекао је он за телевизију Хепи.

       Дарко Младић је истакао да породица и одбрана очекују и да добију решење у коме ће Хашки суд да наложи да се омогући да медицински тим што пре дође и утврди процесну способност генерала Младића.

       „Имамо тим који је састављен од међународних, веома референтних лекара који су већ озбиљно и стручно критиковали рад медицинске службе /Хашког суда/ и навели у низу тачака где се све крши /право на/ лечење генерала Младића", рекао је генералов син.

       Према Дарковим речима, здравствено стање његовог оца само треба да се "евидентира".

       „Ми не тражимо ништа осим да ти референтни лекари ураде свој посао и не видимо ништа лоше у томе јер сматрамо да би то била и помоћ медицинском тиму /Хашког трибунала/ који не би бранио да дођу /међународни лекари/ и не би се супротстављали толико када не би имали шта да крију", истакао је Младић.

       Он је напоменуо и да су у Хашком трибуналу мере које су биле уведене због вируса корона "сада олабављене".

       Указао је да његовог оца могу да посете фризер и техничко особље у вези са комуникацијама, али не и међународни тим лекара и упитао зашто је тако.

       Упозорио је да никада ниједан предмет тог нивоа у Хашком трибуналу није вођен потпуно виртуелно и критиковао медицинског официра из Хашког суда.

       „Главни медицински официр који је саставио (ранији) извештај уместо лекарских тема износи своје ставове и мишљење, што апсолутно није његов посао... и медицински извшетај не одговара ствараном стању нити ономе шта он (генерал Ратко Младић) говори како се осећа", рекао је Младић.

       Он је поновио да његовог оца у Хашком трибуналу апсолутно неадекватно лече и представљају да је довољно здрав да би му се судило.

       „Ми сматрамо да је он животно угрожен и сматрамо да није способан за суђење", рекао је Дарко Младић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари