Дарко Младић: Отац је пресуду стоички поднео јер сматра да није битан, већ Република Српска

„ГЕНЕРАЛ ЈЕ СВЕСТАН ПОДРШКЕ КОЈУ ИМА ОД СВОГ НАРОДА КОЈЕМ НИКАКВА СИЛА НЕ МОЖЕ НАМЕТНУТИ ЛАЖ ЗА ИСТИНУ“   

* Изразио нада да ће на крају Србија и Република Српска успјети да се изборе да сви Срби које је осудио суд у Хагу, укључујући и његовог оца, издржавају казне у Србији, односно Српској

_________________________________________________________

       РАТКО Младић је добро и стоички поднeо данашњу пресуду Хашког трибунала, рекао је његов син Дарко Младић.

       „Добро је звучао кад сам га посетио. Држао га је адреналин, видећемо како ће се у наредним данима то све одразити на његово здравље. Народ је прозрео њихову намеру, никаква сила не може натерати да лаж постане истина и то Ратко зна", нагласио је Дарко Младић.

       Пренeо је очеву захвалност судији Присци Матимби Ниамби, која је, како каже, исказала храброст.

       „Генерал је свестан и подршке коју има од свог народа. Зна он шта народ његов мисли о њему. Његове речи су биле усмерене на то да он сада није битан, већ да је битна Република Српска и њен опстанак", рекао је Дарко Младић за РТРС.

       Дарко Младић раније је изјавио Срни да се нада да ће на крају Србија и Република Српска успети да се изборе да сви Срби које је осудио суд у Хагу, укључујући и његовог оца, издржавају казне у Србији, односно Српској.

       „Видећемо како ће ствари да се одвијају, али реално - то је двострука казна за њих. Као да неко жели додатно да се иживљава над свима нама. Иду у тешке и дуготрајне затворе, у средине у којима не знају језик ни било шта друго, у тешке услове где не може породица да их посети", рекао је Дарко Младић.

       Он се нада да ће бар српске државе наћи начин да се изборе да се елементарна права сачувају и да Срби служе казне у својим земљама.

       Жалбено веће Хашког трибунала потврдило је доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари