Дарко Младић: Отац је до четвртка био у општој болници, сад је у затворској - у најтежем је стању досад

„БИО ЈЕ НА ИНФУЗИЈИ, НЕ ЗНАМО ДА ЛИ ЈЕ ЈОШ – ОН СЕ НИКАДА НЕ ЖАЛИ“

* „Генерал се, иначе, никада није жалио и први пут је признао да му је тешко. Реално, ситуација је компликована, а то што ми не добијамо лекарске налазе и анализе онога што су они сигурно радили до јуче још више узнемирава породицу, али и све људе који га воле и цене

* „Већ сада имамо тим (српских) лекара који ће ићи да га посети. Од понедељка ћемо почети комуникацију са Трибуналом да нам дају што бржи термин, а предуслов за то је да нам дају документацију

______________________________________________________________

       ЗДРАВСТВЕНО стање генерала Ратка Младића, који се већ шест дана налази у болници у Хагу, најтеже је до сада и он се по први пут од када је у Холандији жали на јаке болове и општу слабост, рекао је Срни генералов син Дарко Младић

       Он је навео да је генерал Младић прошле седмице до четвртка био у цивилној болници, а да се тренутно налази у затворској болници Трибунала.

       "Генерал се, иначе, никада није жалио и први пут је признао да му је тешко. Реално, ситуација је компликована, а то што ми не добијамо лекарске налазе и анализе онога што су они сигурно радили до јуче још више узнемирава породицу, али и све људе који га воле и цене", рекао је Дарко Младић.

       Он је навео да породица није упозната ни са протоколом Младићевог лечења ни са тим да ли је на инфузији и да може самостално да узима храну.

       "Не знамо ништа. Инфузију је имао сигурно. То знамо, зато што нам је рекао. Да ли је још увек на инфузији, то не знамо. Никакве детаље немамо лечења, осим што се жалио на јаке болове, велику слабост, генерално је лоше стање. Чекамо да нам кажу шта, колико, кад му је дато", рекао је Дарко Младић.

       Он је навео да постоје нека обећања да ће до понедељка, 12. септембра стићи сви резултати, од чега ће зависити и слање тима српских лекара у Хаг.

       "Ми ћемо послати нови тим лекара. Један доктор га је већ видео у августу, али не по овом питању, него по питању текућих проблема која има. Већ сад имамо тим лекара који ће ићи да га посети. Од понедељка ћемо почети комуникацију са Трибуналом да нам дају што бржи термин, а предуслов за то је да нам дају документацију", рекао је Дарко Младић.

       Он је нагласио да лекари морају да виде шта је рађено и какво је стање да би се припремили и отишли да га прегледају.

       „Надам се да ћемо што пре добити резултате да би доктори могли да оду у Хаг, прегледају га и предузму нешто да би му се здравствено стање  побољшало", рекао је Дарко Младић и додао да је породица у четвртак добила налаз из августа када је Младић прележао вирус корона.

       Он је навео да ће генералова супруга у понедељак, 12. септембра отићи у Хаг и да је договорено да јој се омогући посета.

       Говорећи о случају Радослава Брђанина, који је пуштен из хашког притвора два дана пред смрти, Дарко Младић је рекао да Брђанин није једини Србин који је прошао нехуману процедуру.

       "Када су видели каква је дијагноза, они су били дужни да га отпусте и да му дају прилику да се лечи. Видимо да они једноставно нису у стању да пруже адекватну медицинску негу тежим пацијентима", рекао је Дарко Младић.

       Он је навео да у Хагу најтеже пацијенте лече парацетамолима и лековима за притисак.

       "Тако се не лече болести срце, мождани удари и разне врсте канцера кроз које су прошли наши хероји и осуђеници, а који су тамо умрли. Једноставно је утисак, не само код Брђанина, да су људи могли да буду спасени да су их раније пустили из притвора", рекао је Дарко Младић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари