Дарко Младић: Нико сем очевих тамничара не зна како он сада изгледа и какво му је здравље

„ОТАЦ ЋЕ НА РОЧИШТЕ 25. АВГУСТА ДОЋИ ОЗБИЉНО БОЛЕСТАН И – НЕПРИПРЕМЉЕН“

* „Имам утисак да се играју са њим и нама... Тврдње љекара из Хага да је наводно доживио топлотни удар због врућине у ћелији и `прописану` терапију од три вентилатора у његовим притвореничким одајама наши доктори тумаче као неозбиљност људи који се старају о његовом стању

_____________________________________________________________________

       ГЕНЕРАЛ Ратко Младић и даље има високу температуру, а због немогућности контакта са одбраном на расправу у жалбеном поступку, који би требало да почне 25. августа, отићи ће неприпремљен и озбиљно болестан, рекао је генералов син Дарко Младић.

       Он је нагласио да је тест на који је генерал Младић вођен прије три недеље показао да нема вирус корона, али да и даље има повишену температуру, с тим што је у трећој недељи болести са 38,3 спала на просечно 37 степени.

       "Тврдње лекара из Хага да је наводно доживио топлотни удар због врућине у ћелији и `прописану` терапију од три вентилатора у његовим притвореничким одајама наши доктори тумаче као неозбиљност људи који се старају о његовом стању", рекао је Дарко Младић за "Вечерње новости".

       Он је навео да је приликом последњег телефонског разговора глас његовог оца звучао измучено.

       Дарко Младић каже да је на адресу браниоца недавно стигао досије о генераловом здравственом стању у ком су "лекари из Хага потрпали све папире које су могли да нађу, а од којих су неки стари и неколико година".

       "Имам утисак да се играју са њим и нама", рекао је Дарко.

       Он је указао да нико сем тамничара Ратка Младића не зна како он сада изгледа и какво му је здравље, а да су на статусној конференцији прије двије недеље чак и судије могле само да га чују, али не и да га виде јер наводно није радио видео-линк у Хагу.

       Међународни резидуални механизам за кривичне судове саопшио је да ће расправа о жалбама на првостепену пресуду генералу Ратку Младићу бити одржана 25. и 26. августа без присуства новинара и јавности због пандемије вируса корона.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари