Дарко Младић: Ако оца пусте да обиће гробове најближих – то ће се догодити у тајности

ОТКРИО ДА ЈЕ РАТКУ МЛАДИЋУ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ СВЕ ЛОШИЈЕ И ДА СПАВА И ПО 15 САТИ

          АКО судско веће трибунала у Хагу одлучи да пусти Ратка Младића да посети гробове ћерке, мајке и брата - то ће се догодити у тајности, каже Дарко Младић.

          Он је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве, рекао да је његов отац медицински лошије, него што можда изгледа, и то је тако само због воље да издржи до краја.

          “То су лекари и најавили и то се дешава, он је све слабији и слабији, спава по 15 сати дневно”,  рекао је он.

          Према његовим речима, све су то последице можданих удара који нису лечени како треба. Каже и да су они месецима упозоравали холандске лекаре да је ратном команданту, осуђеном у првостепеном поступку пред Хашким трибуналом на доживотну казну затвора због злочина у БиХ, притисак и преко 200.

          “Тек након низа реакција и ургирања дата му је терапија која му је снизила притисак”, додао је Дарко Младић.

          На питање да ли у захтеву да Младић посети гроб ћерке - одлучује човек о човеку или суд о осуђеном, Младићев син каже да је његов отац затражио да посети гроб ћерке, мајке и брата, које никада није посетио јер су умрли док се он скривао.

          “Таквих случајева је било. Нема никаквих препрека што се тиче Хага да нам допусти. Надамо се да ће ово судско веће променити праксу, да правила нису иста за све”, истакао је Младић.

          На констатацију да и ако га пусте, Младић ће у Србију и БиХ доћи "под велом тајне", односно грађани неће ни знати када ће то бити, Дарко Младић каже да је то уобичајена процедура због безбедности. О томе, како каже, доноси одлуку суд, јер они у рукама имају све полуге одлучивања.

           (Б92)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари