Адвокат Лукић: У Хагу не желе да се зна какво је Младићево здравствено стање

СТАТУСНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРИСУСТВОВАЋЕ ГЕНЕРАЛ И ЊЕГОВ ДРУГИ БРАНИЛАЦ ДРАГАН ИВЕТИЋ

* Бранко ЛУКИЋ: Требало би да генерал има право да се обрати на статусној конференцији, али се то покушава избјећи јер он обично грди веће... Његово здравствено стање стално је лоше, тешко и неизвесно

____________________________________________________________________________________

        ПРЕД Међународним механизмом за кривичне судове данас ће бити одржана статусна конференција у поступку генералу Војске Републике Српске Ратку Младићу.

        Члан тима одбране Бранко Лукић рекао је Срни да ће данас у судници бити генерал Младић и његов адвокат Драган Иветић, који ће изнети и неке здравствне захтеве, док ће се тужилац и судско веће укључити путем видео-линка.

        “Увијек је исто о чему се расправља на оваквим конференцијама - услови у притворској јединици и здравље притвореника. А сада ће бити тема и излагање жалбе. Адвокат Иветић ће изнети неке захтеве у вези са здравственим стањем генерала”, најавио је Лукић.

        Лукић каже да се не зна колико ће статусна конференција бити отворена за јавност јер у Хагу не желе да се зна какво је здравствено стање Младића.

        Он је навео да би требало да Младић има право да се обрати на тој статусној конференцији, али да се то покушава избјећи јер генерал обично грди веће.

        Лукић је рекао да сумња да ће бити саслушања у жалбеном поступку, које је заказано за 25. и 26. август у судници у Хагу, наводећи да одбрана неће пристати да се то саслушање одржи без Младићевих адвоката и излагања жалбе.

        Како ће да се дешава – не знам. Сумњам да ће да буде одржано”, додао је Лукић.

        Када је реч о Младићевом здрављу, Лукић је рекао Срни да је оно стално лоше, тешко и неизвесно.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари