Зеленовић на протесту у Новом Саду: Побуњена Србија се не враћа у скупштине

БАСТАЋ: КРАЂЕ ПРИКРИВА ЛИК КОЈИ СЕ У ЦРТАЋУ ЗОВЕ ДИЛЕТАНТ, А У РЕАЛНОМ ЖИВОТУ БУЈОШЕВИЋ“

* „Хоћемо поштене изборе. Ми смо направили тим стручњака да кажу шта не ваља и они ће у кратком року предложити промене, па нека онда Вучић каже да професори, стручњаци, угледни новинари, нису у праву

______________________________________________________________________________

           ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца Небојша Зеленовић, поручио је на 16. протесту "Један од пет милиона" у Новом Саду, да "побуњена Србија" у градовима и општинама, неће бити део парламената, неће учествовати у раду националног парламента, јер су то институције које данас у Србији не раде и немају смисла.

           "Не можемо да дајемо легитимитет најважијим установама које не служе за оно што су основане. Ситуација је иста, у националном парламенту нема дебате, у друштву нема дебате и зато побуњена Србија и њени представници у националном и локалним парламентима до даљњег неће учествовати у раду", рекао је Зеленовић на протесту.

           Он је казао да неће бити гласања ни у једном представничком дому државе, док су људи на улици и  док побуњена Србија на улицама тражи "да после седам година једном добије прилику да слободно гласа, да медији буду слободни и да институције раде свој посао".

           "Да имамо поштене изборе. Ми смо направили тим стручњака да кажу шта не ваља и они ће у кратком року предложити промене, па нека онда Вучић каже да професори, стручњаци, угледни новинари, нису у праву", додао је Зеленовић.

           Он је рекао да опозиција на тај начин нуди властима дијалог, али да председник Србије Александар Вучић не жели да разговара са њима "због страха од губитка позиције".

           "Оног тренутка када се тај дијалог отвори и када медији и РТС почну да раде свој посао поштено, шта мислите колико ће Вучић освојити на изборима? Ни 15 одсто", рекао је он.

           Та промена система, рекао је Зеленовић, неће се десити све док милиони грађана Србије не добију прилику да поштено одлучују о томе ко ће их водити на поштеним изборима и док људи не почну непосредно да одлучују о свом новцу.

           "У мом Шапцу 100.000 људи сваке године одлучује о новцу који су дали од свог пореза на имовину у 50 месних заједница. Два милиона евра непосредног одлучивања грађана о томе шта је за њих важно. Ко се плаши да чује шта је народна воља и стварне потребе људи? Докле да живимо понижени и без права да било шта кажемо", запитао је он.

           Председник београдске општине Стари град Марко Бастаћ, рекао је да Србија живи у "времену Изногуда из цртаног филма, који по сваку цену жели да буде калиф уместо калифа".

           "Таквог Изногуда баш брига за штету коју прави, а данас Србија у сваком граду има свог Изногуда. Само им се имена разликују док лажу и краду. Све их прикрива лик који се у цртаћу зове Дилетант, а у реалном животу Драган Бујошевић", рекао је Бастаћ.

           На 16. по реду протесту у Новом Саду учествовало је више стотина грађана, који су након говора прошетали градским улицама са транспарентом. Шетња је завршена на Тргу републике.

           Грађани су могли да постављају питања представницима протеста, а имали су прилику да чују и ретроспективу четворомесечне борбе Новосађана на улицама.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари