Учесници протеста „Један од пет милиона“ поново фарбали РТС у „пинк-боју“

У ТОМЕ ИМ СЕ ПРИДРУЖИЛИ ДРАГАН ЂИЛАС, МАРКО БАСТАЋ И НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ

* Један од организатора протеста који је био саслушаван због фарбања врата РТС - Срђан Марковић - поручио генералном директору јавног сервиса Драгану Бујошевићу, који је поднео кривичне пријаве против студената због те акције: Некада си био узор многима, познат по реченици 'није српски ћутати', али си сада у служби власти. Зашто си офарбао ту своју прошлост у пинк?

_________________________________________________________________

        ПРОТЕСТ Један од пет милиона синоћ у центру Београда требало је да представља одговор на кривичне пријаве поднете против студента који су током ранијег протеста фарбали у "пинк боју" улазна врата зграде Радио телевизије Србије (РТС) симоблично поручујући шта мисле о њеном извештавању.

        Организатор је позвао грађане да понесу нешто са пинк бојом како би "показали да она најбоље одсликава" ту медијску кућу, најавивши и перформанс испред њеног седишта у Таковској улици, након почетног окупљања на платоу испред Филозофског факултета.

        Студенти из Удружења Један од пет милиона саопштили су протеклих дана да је генерални директор РТС Драган Бујошевић поднео кривичну пријаву намеравајући да их тако заплаши, али да му то неће успети већ ће наставити са својим досадашњим перформансом.

        Навели су и да су почела саслушања у полицији студента препознатих на снимцима како фарбају врата РТС, али и да немају намеру да се крију кад то раде. Такође и да је боја коју користе урађена на "воденој бази".       

        Учесници протестне шетње извели су вечерас мини перформанс у близини седишта председника Србије у Београду, а затим су наставили ка згради РТС-а у Таковској улици носећи на челу колоне велики транспарент с натписом 'Бојкот'.

        Један од организатора протеста Срђан Марковић рекао је да би у згради Председништва требало да буде председник државе, али да уместо њега "ту обитава мрачна страна Србије".

        Као илустрацију те мрачне стране једна од студенткиња извела је на виолини мелодију из филма "Рат звезда" под називом "Империјални марш".

        Грађани окупљени у протесту Један од пет милиона затим су наставили протестну шетњу ка згради РТС-а.

        Током претходних протеста испред зграде РТС скандирано је "РТС је СНС" и позиван Бујошевић да "објективно извештава" или поднесе оставку.

        Учесници протеста поново су симболично офарбали врата зграде Радио телевизије Србије (РТС) у "пинк" боју, а у тој акцији придружили су им се представници Савеза за Србију Драган Ђилас, Марко Бастаћ и Небојша Зеленовић.

        Један од организатора протеста који је био саслушаван због фарбања врата РТС-а - Срђан Марковић - поручио је генералном директору јавног сервиса Бујошевићу, који је поднео кривичне пријаве против студената због те акције, да је у служби Српске напредне странке Александра Вучића.

        Марковић је рекао да је Бујошевић некада био узор многима, познат по реченици 'није српски ћутати', али да је сада у служби власти.

        "Зашто си офарбао ту своју прошлост у пинк", упитао је Марковић директора РТС-а.

        Он је додао да је РТС "лажна национална фреквенција" и навео да учесници протеста настављају "реконструкцију" јавног сервиса започету раније фарбањем врата.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари