Тадић: Није дијалог ако представници опозиције разговарају са Вучићевим емисарима

НАГЛАСИО: „ТО ЈЕ ПОЛИТИЧКА ФАРСА И НАСТАВАК МОНОЛОГА У КОМ ЖИВИМО СЕДАМ ГОДИНА“

* У интервјуу листу „Данас“ оптужио председника Србије да узима новац од грађана, а онда их уцењује да би им вратио њихов новац и све то потом приказује као резултат наводних економских успеха његовог режима, а себе као добротвора

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Социјалдемократске странке и некадашњи председник Србије Борис Тадић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић јавно говорио да је следбеник Макса Вебера док је у потаји очигледно сањао да буде наследник Јозефа Гебелса, називајући га трговцем људским душама.

        "Међутим, за разлику од Гебелса који је заиста вештом и бруталном пропагандом трагично мењао политичке ставове немачких грађана, Вучић као обичан трговац људским душама то чини бедно поткупљујући читаве делове становништва страхом и уцењеном егзистенцијом", рекао је Тадић за лист Данас.

        Према рачима Тадића, Вучић "узима новац од грађана, а онда их уцењује да би им вратио њихов новац и све то потом приказује као резултат наводних економских успеха његовог режима, а себе као добротвора".

        "Тиме грађане који га подржавају уводи у специфичну врсту политичке проституције, при чему између њега и макроа на улици суштински нема разлике у методологији. Тако да то више није питање ни страха ни веровања грађана, а свакако не ни веште пропаганде, већ голе трговине душама", рекао је Тадић.

        Он је рекао и да међустраначки дијалог нема смисла уколико му не претходе разговори представника Европског парламента и опозиције, јер без тога је само наставак дијалога који је у претходним покушајима већ постављен на погрешне темеље.

        "Власт оптужује опозицију да је неодговорно приступила овом дијалогу, а они се нису удостојили ни да на међустраначки дијалог дођу председници њихових странака".

        Такође, како је навео, "ти разговори немају смисла ни уколико у њима не учествују све релевантне опозиционе странке, као и релевантни представници странака на власти".

        "Не може се водити дијалог са Вучићевим емисарима који су ту само да пренесу његове поруке. То није дијалог, већ заправо само политичка фарса наставка монолога у ком живимо седам година", рекао је Тадић.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари