СзС: Решење косовског проблема може бити само у оквирима Устава Србије и Резолуције 1244

САВЕЗ ЗАТРАЖИО ДА ВУЧИЋ ОТКРИЈЕ О ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНО РАЗГОВАРАО СА ТАЧИЈЕМ

          САВЕЗ за Србију затражио је од председника Србије Александра Вучића да хитно обелодани о чему је преговарао са председником Косова Хашимом Тачијем на свим састанцима који је до сада имао.

          У саопштењу савеза се наводи да је Тачи признао да се са председником Србије Александром Вучићем тајно састајао у Паризу, Њујорку, Ватикану, Бриселу и Бечу, и тиме недвосмислено потврдио наводе председника Народне странке и председавајућег Савеза за Србију Вука Јеремића, који је у јавности више пута указивао на те састанке.

          Јеремић је упозоравао да се њих двојица на тим састанцима договарају о "разграничењу", односно споразуму по којем би се Србија вољно одрекла дела своје територије, укључујући и у општинама Бујановац, Медвеђа и Прешево, а Приштина добила столицу у УН, што је супротно Уставу Србије, Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, и равно акту велеиздаје, наводе из Савеза.

          Савез за Србију истиче да се противи Вучићевом и Тачијевом тајном договору по којем би Србија де факто признала независност Косова.

           "Залажемо се за преговоре са косовским Албанцима којима би у јужној српској покрајини био омогућен нормалан живот свих људи. Прихватљиво решење косовског проблема може бити само у оквирима Устава Србије и Резолуције 1244, што су Јеремић и један од оснивача СЗС Драган Ђилас јасно поручили и европским званичницима током недавне посете Бриселу", истиче се у саопштењу СзС.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари