Савез за Србију: Права борба против криминала мора кренути од врха

„ИСКРЕНО СЕ НАДАМО ДА СЕ ОВА АКЦИЈА НЕЋЕ ЗАВРШИТИ КАО ХАПШЕЊЕ ДРАГОСЛАВА КОСМАЈЦА“

         САВЕЗ за Србију подржао је данас последња хапшења и оштрију казнену политику према осумњиченима за криминална дела, али је и оценио да борба против криминала мора кренути од врха што, како се наводи, подразумева хапшења "највећих криминалаца у Србији који управљају тржиштем наркотика, изнудама, отимањем фирми и премлаћивањем људи током изборног процеса, а који су умешани и у убиства широм Србије, укључујући и север Косова".

         Савез је у саопштењу оценио да ће у случају да се то не догоди и да "особе попут Дијане Хркаловић и Небојше Стефановића остану на својим местима, сва ова хапшења бити само још једна пропагандна акција режима која неће допринети већој безбедности грађана Србије".

         "Искрено се надамо да се ова акција неће завршити као хапшење Драгослава Космајца, кога је Александар Вучић назвао највећим наркодилером и човеком чије име нико не сме да помене. После велике медијске кампање, он је на крају пуштен из притвора, а да ни оптужница за та дела није подигнута", наводи се у саопштењу.

         Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да ће Србија увести доживотне затворске казне за вишеструке убице, убиства деце, као и за друга најтежа кривична дела.

         Вучић је новинарима после седнице Савета за националну безбедност најавио да ће бити повећане минималне и максималне казне за сва кривична дела која имају елементе насиља.

         Претходно је полиција широм Србије ухапсила 150 особа које се сумњиче за нека од најтежих кривичних дела.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари