„Пребачени преко ограде“ вођа 37. београдског протеста „Један од пет милиона“

ПРЕДСЕДНИШТВО СРБИЈЕ БЕЗ ОГРАДЕ, САМО СА ШЕСТ ПРИПАДНИЦА ВОЈНЕ ЈЕДИНИЦЕ „КОБРЕ“

* „Пребачени“ Срђан Марковић рекао: „Вучић је узурпирао власт, бојкотује здрав разум, бојкотује све нас и зато нема преговора ни округлих столова јер ми волимо Србију

______________________________________________________________________

        СА ПРОТЕСТА "Један од пет милиона" у Београду, један од његових организатора, Срђан Марковић, позвао је на бојкот предстројећих избора, заказаних за пролеће и рекао да нема преговора и округлих столова са председником Српске напредне странке и државе Александром Вучићем.

        „Избори ће изгледати као кад су нас тукли у суботу испред зграде Председништва", рекао је Марковић, подсетивши на догађаје  током претходног протеста Један од пет милиона.

        Марковић је поручио Вучићу да нема потребе да се плаши "јер га нико неће тући".

        Он је рекао да је Вучић "узурпирао власт, бојкотује здрав разум, бојкотује све нас и зато нема преговора ни округлих столова јер ми волимо Србију".

        Према његовим речима, у оваквој атмосфери у друштву није могуће да постоје фер избори.

        „Разоктрићемо све лажи и преваре и за све лоповлуке ћете ићи у затвор, тако ће у Србији почети да се вреднује професионализам", рекао је он и најавио да се иде ка Председништву.

        Организатори протеста саопштили су да је данашње окупљање, 37 по реду у Београду,  посвећено борби против насиља и пребијања неситомишљеника власти, родне равноправности али и понижавања војске које спроводи Вучић.

        Организатор је подсетио да су Марковића прошле суботе "припадници војне полиције Кобре ударили и пребацили преко ограде испред зграде Председништва".

        Око зграде Председништва учесници протеста раширили су, по земљи, паное на којима су исписање 42 препоруке за слободне и фер изборе.

        Испред зграде је, као обезбеђење, шест припадница војне јединице Кобре.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари