Организатори протеста траже од председника Србије да изнесе план за Косово

ПОДСЕТИЛИ ГА ДА ЈЕ ОБЕЋАВАО ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ СВЕ ШТО ЈЕ РАНИЈЕ БИЛО ДОГОВАРАНО О КиМ

* У саопштењу навели да је председник Србије дао заклетву над Мирослављевим јеванђељем у Скупштини Србије да ће штитити Устав и Косово као део Србије а да данас "прича о разграничењу"

_____________________________________________________________________________

          ОРГАНИЗАТОРИ протеста "Један од пет милиона" затражили су данас од председника Србије Александра Вучића да грађанима представи план за Косово и Метохију.

          Они су у саопштењу оптужили Вучића да је политиком коју води, "држава Србија повучена са Косова".

          "Осам година је прошло, откако си обећао да ћеш, кад дођеш на власт, поништити све што је било ко у вези са Косовом договарао. Седам година је прошло откако си дошао на власт, а шест откако си сам договорио и наметнуо Бриселски споразум. Док славиш победе од пет нула, твоје фабрике лажи покушавају да нас убеде да је слика победника лик српског судије који се заклиње на уставу државе Косово. И цариника у косовској униформи", стоји у саопштењу.

          Они су упитали Вучића и "зашто се ставови наше земље заузимају на приватним ручковима са Хашимом Тачијем у Њујорку а не у Скупштини Србије".

          "Косово није твоје Александре Вучићу, није непокретност у твом личном власништву. Оно је наше. Ствар је свих нас. Како је могуће да нас вређаш и кажеш нам да нисмо спремни да чујемо план о ономе што је наше? Пре пет година си рекао да имаш план. Где је план, Александре Вучићу? Са ким преговараш?  Како то да Хашим Тачи у Скупштини Косова дебатује о преговорима и плановима, а ти бежиш од разговора са својим народом?", упитали су организатори протеста "Један од пет милиона".

          Они су подсетили да је председник Србије дао заклетву над Мирослављевим јеванђељем у Скупштини Србије да ће штитити Устав и Косово као део Србије а да данас како су навели, "прича о разграничењу".

           "Да ли свака твоја заклетва има тежину оне дате Војиславу Шешељу и Српској радикалној странци у цркви Светог Марка? Захтевамо да престанеш да се понашаш као власник ове земље, и да грађанима Србије представиш план за Косово и Метохију. Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Приштина. Са нама причај о томе. Ако план немаш, изађи пред јавност и то саопшти", наводи се у саопштењу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари