Обрадовић: Тражимо нормализацију рада парламента, стања у медијима и изборног процеса

„ЦИЉ ПОЛИТИЧАРА ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ УОПШТЕ НИЈЕ ДА БОЈКОТУЈУ ИЗБОРЕ И ПАРЛАМЕНТ“   

* Бошко ОБРАДОВИЋ: Ми тражимо јасне гаранције да ће се променити стање у Парламенту, а то је оставка Маје Гојковић, гаранције да ће се променити стање у медијима, а то су уређивачке промене на јавним медијским сервисима и персоналне промене у РЕМ-у и гаранције да ће изборни процес бити регуларан

_______________________________________________________________

         НА конференцији за медије опозиције у Народној скупштини, председник Двери Бошко Обрадовић истакао је да је извештајем Европске комисије, истраживањем агенције Freedom House и анализом Стручног тима протеста 1 од 5 милиона, потврђено све оно на шта опозиција указује већ годинама уназад.

         „То је за све нас у опозицији велика сатисфакција – све оно о чему смо причали и због чега смо протествовали сада је опште место које прихватају сви релевантни стручњаци у домаћој и страној јавности. Поновићу наше захтеве, а кључна реч је нормализација: нормализација рада Парламента, нормализација стања у медијима и нормализација будућег изборног процеса који одавно није фер и поштен“, подсећа Обрадовић.

         Он је такође упитао власт шта су гаранције да ће доћи до потребне нормализације? Обрадовић је истакао да маркетиншки трикови власти не могу бити гарант нормализације политичког стања у држави, поготову када још увек није успостављен ни елементарни дијалог између власти и опозиције.

         „Ми смо прихватили све препоруке које је дао Стручни тим протеста, и Савез за Србију заједно са другим потписницима Споразума са народом спреман је да разговара о томе са људима из власти, али се власт по том питању још увек није изјаснила и она је сада на потезу. Ми тражимо јасне гаранција: гаранције да ће се променити стање у Парламенту, а то је оставка Маје Гојковић, гаранције да ће се променити стање у медијима, а то су уређивачке промене на јавним медијским сервисима и персоналне промене у РЕМ-у и гаранције да ће изборни процес бити регуларан, а то је низ услова који се налазе у препорукама Стручног тима и заједничким захтевима опозиције из  децембра прошле године“, истакао је Обрадовић.

         Обрадовић је закључио да без ових гаранција опозиција неће учествовати у ријалитију Александра Вучића и да циљ политичара из опозиције није да бојкотују изборе и Парламент, већ да учествују, али у нормалним условима и са чврстим гаранцијама.

         (саопштење Српског покрета Двери)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари