Обрадовић: Опозицији ништа не преостаје него да власт руши на улицама

„НИ ТОКОМ ПРОТЕСТА НИ ЗА ОКРУГЛИМ СТОЛОВИМА НИЈЕ ПРИХВАЋЕН НИ ЈЕДАН ЗАХТЕВ“

* „Омасовиће се најпре протести у Београду, па потом и широм Србије. Наш бојкот избора, дубоко сам уверен, води великом опозиционом народном окупљању на дан лажних избора. Јер, ако власт не жели фер и поштене, нормалне изборе, онда ће имати уличне демонстрације и то је оно што они морају да бирају

__________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Српског покрета Двери и председавајући Савеза за Србију (СзС) Бошко Обрадовић изјавио је да опозицији ништа друго не преостаје него да власт руши на улицама, будући да ни током протеста, ни на округлим столовима није прихваћен ни један захтев грађана и опозиције, пре свега онај о слободним медијима.

          Он је на конференцији за новинаре у Лесковцу изразио уверење да ће и преостале странке, оснивачи СзС, донети одлуку о бојкоту избора најављених на пролеће идуће године, као и да ће се већ од наредне суботе омасовити протести у Београду "Један од пет милиона", који ће поново кренути са платоа Филозофског факултета.

          "Све то, сигуран сам, омасовиће најпре протесте у Београду, а потом и широм Србије. И тај наш бојкот, дубоко сам уверен, води ка великом опозиционом народном окупљању на дан тих лажних избора. Јер, ако власт не жели фер и поштене, нормалне изборе, онда ће имати уличне демонстрације и то је оно што они морају да бирају. Они знају да ће ако ослободе медије, изгубити изборе", казао је Обрадовић.

          Он је истакао да је 15. септембар рок да све чланице Савеза за Србију донесу одлуку о бојкоту избора, коју су поред Двери донеле још: Народна странка, Странка слободе и правде и Покрет Срба са Косова и Метохије "Отаџбина".

          "Очекујем да ћемо у недељу, након тог датума имати заједничку одлуку", казао је Обрадовић и додао да СзС јесте за преговоре и изборе, али је принуђен на бојкот.    

          "Дакле, наш циљ није бојкот избора, наш циљ су фер и поштени избори, а протести су само начин којим ћемо ми кад-тад доћи до фер и поштених избора јер нема поштених избора. То је важно да данас поручимо овој власти одавде из Лесковца", нагласио је лидер Двери.

          (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари