Обрадовић: Двери ће затражити да Уставни суд хитно прекине изборне радње

„АКО ОДБИЈЕ ДА СЕ ТИМЕ БАВИ – МОРАЋЕМО ДА СЕ ОБРАЧУНАМО СА АНТИУСТАВНИМ УСТАВНИМ СУДОМ“

* Бошко ОБРАДОВИЋ изјавио да не може да остане у ни у ком "килавом савезу" или некаквом савезу који је за пасиван бојкот... Нагласио да је спреман за сарадњу са свима који су за активни отпор, што значи – за све герилске активности против ове власти

* Председништво Двери донело одлуку о наставку кампање бојкота свих нивоа избора заказаних за 21. јун и саопштило: „Двери остају верне потпису који смо ставили на "Споразум са народом". Наша девиза гласи – "Ни бојкот ни избори него побуна"! Настављамо са бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора. Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота

___________________________________________________________________________

        ЛИДЕР Двери Бошко Обрадовић најавио је да ће тај покрет, ако промене изборних закона буду усвојене у скупштини и Републичка изборна комисија сутра распише изборе, упутити Уставном суду захтев за ванредни правни лек, за хитан прекид изборних радњи и оцену уставности и законитости два закона и изборног процеса.

        На конференцији за новинаре у Скупштини Србије Обрадовић је рекао да ће, ако Уставни суд прескочи да по хитној процедури решава најважнија државна питања и буде и даље у "самоизолацији", сматрати да Србија више нема Уставни суд, те ће морати да се обрачунају са таквим "антиуставним Уставним судом Србије".

        Коментаришући предложене измене закона о избору народних посланика, о локалним изборима о којима данас одлучује Скупштина Србије, Обрадовић је рекао да су потписи за изборе већ прикупљани по још актуелном закону само уз оверу нотара, што је за неке било отежавајуће због недовољног броја нотара.

        Он је оценио да је циљ промене закона којим ће бити омогућено да се потписи оверавају и у матичним службама општина и уз помоћ судова, да што више "лажне опозиције" прикупи потписе и изађе на изборе.

        Обрадовић је позвао све да не учествују на Вучићевим "лажним, уставорушитељским и издајничким изборима" 21. јуна јер је њихов циљ признање лажне државе Косово.

        Најавио је да ће наредних дана Двери изнети нови програм за "дан после" који ће објаснити у ком правцу ће ићи њихове даље активности.

        Рекао је да не може да остане у ни у ком "килавом савезу" или некаквом савезу који је за пасиван бојкот у ком се седи кући и твитује против криминалаца који су, на пример, како је казао, ноћас палили кућу председника Војног синдиката Слога из Министарства одбране Дејана Павловића.

        "Ја постављам питање како ћемо да одбранимо Дејана Павловића којем је ноћас паљена кућа у којој је, притом, био и срећом избегао да буде жртва, као што је то избегао (новинар) Милан Јовановић из Гроцке. Како ћемо ми да заштитимо Милана Јовановића,Марију Лукић, Александра Обрадовића или Дејана Павловића", рекао је Обрадовић.

        Према његовим речима, то није могуће твитовањем и другим пасивним средствима, а како је истакао, спреман је за сарадњу са свима који су за активни отпор, што значи све "герилске активности" против ове власти.

        Рекао је да жели да изађе и да се погледа у очи са онима који мисле да је могуће палити куће Милана Јовановића и Дејана Павловића да види докле је граница до које су они спремни да иду и где је граница до које "смо ми" спремни да их пустимо да иду.

        "Поштовани грађани Србије, ушли су вам на кровове ваших зграда неовлашћено плаћеници Српске напредне странке, хулигани који не живе у вашим зградама. Тамо су палили бакље и ватромете, пуштали озвучење, узурпирали вашу зграду. Следећи корак је да вам уђу у станове и да шамарају и вас и вашу децу, ако евентуално другачије мислите од ове власти. Када је време да се побунимо: сада или када нам буду ушли у станове? Ја мислим да је касно када нам буду ушли у станове", рекао је Обрадовић.

        Председништво Двери донело је одлука о наставку кампање бојкота свих нивоа избора заказаних за 21. јун.

        У саопштењу за јавност је навело: „Тиме Двери остају верне потпису који смо ставили на "Споразум са народом". Наша девиза гласи – "Ни бојкот ни избори него побуна"! Настављамо са бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора. Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота која подразумева пре свега захтев за одлагање недемократских и противуставних избора заказаних за 21. јун. За одржавање тих избора нема ни здравствених ни демократских услова. Њихово насилно одржавање директно је уперено против здравља становништва и демократије у Србији. Немогуће је да су забрањена јавна окупљања, а да може да се настави изборни процес.

        - Позивамо све колеге из опозиције које чине политички блок бојкота избора на свим нивоима да се организујемо у заједнички фронт за остварење захтева за одлагање избора за крај године, на којима треба сви да учествујемо на заједничкој изборној листи“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари