Лечић најавио 6. октобар који ће трајати – док не буде завршен

ЛИДЕР ОПОЗИЦИЈЕ СЕ УПЛАШИЛИ СОПСТВЕНЕ НАМЕРЕ ДА ПРИСТАЛИЦЕ ПОВЕДУ ПРЕД ТЕЛЕВИЗИЈУ ПИНК

* Бранислав ЛЕЧИЋ оптужио власт да је "акцијама" са телевизијом Пинк и Скупштином Београда планирала да спречи велики опозициони протест заказан за 13. април у Београду

_____________________________________________________________________________

          ПРОТЕСТ Један од пет милиона почео је испред Владе Србије нешто после 18 часова интонирањем химне "Боже правде" и минутом ћутања за жртве шестоаприлског бомбардовања 1941. године у Београд.

          Грађанима окупљеним испред зграде Владе обратио се глумац и функционер Демократске странке Бранислав Лечић који је најпре пустио "пинк" балоне у небо као, како је рекао, "прву лустрацију".

          Подсећајући да је раније било најављено да ће учесници протеста отићи до зграде телевизије Пинк на Дедињу, Лечић је казао да је у том објекту полиција у цивилу, да се планирају инциденти и позвао окупљене да "не учествују у Фарми и да се не ваљају у Митровићевом блату".

          Лечић је рекао да је власник ТВ Пинк Жељко Митровић рекао да је за учеснике протеста Један од пет милиона спремио цистерну са изметом, и да му он поручује да је слободно искористи на себе.

          "Жељку Митровићу поручујем да сваког дана чека 6. октобар, а тај 6. октобар ће сада трајати док не буде завршен", казао је Лечић.

          Лечић је оптужио власт да је "акцијама" са телевизијом Пинк и Скупштином Београда планирала да спречи велики опозициони протест заказан за 13. април у Београду.

          "Сви су они Пинк, Фарма, ријалити који морамо да пробијемо јер не може живот да буде вештачки. Ово је злоћудни тумор који је захватио нашу државу, ми имамо антибиотик и 13. априла саопштићемо која је терапија тога антибиотика", казао је Лечић.

          Лидери Савеза за Србију (СзС) данас су испред ТВ Пинк положили венац и фотографију, како су истакли, у почаст убијеног лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића и жртве пропаганде те телевизије.

          У 17.30 испред зграде Пинка појавили су се лидери опозиције Зоран Лутовац, Бошко Обрадовић, Драган  Ђилас, Борко Стефановић и Јанко Веселиновић и донели плакат на коме је писало да ће се открити ко стоји иза стављања мете на Оливера Иванића.

          Затим су се удаљили, а инцидената није било. Саобраћај испред зграде све време одвијао се без застоја.

          Председник Левице Србије Борко Стефановић изјавио је новинарима уочи протеста Један од пет милиона испред Владе Србије, да су се пред зградом Пинка затекли "неки ћелавци навијачи и пуно полиције".

          "Лидери СзС пред зградом ТВ Пинк оставили су венац и фотографију у почаст стрељаног Оливера Ивановића и за све жртве Пинк пропаганде", рекао је Стефановић.

          Са озвучења постављеног на згради ТВ Пинк пуштена је гласна музика, а у дворишту испред зграде група људи, вероватно запослених у тој телевизији, играју и забављају се.

          Зграду ТВ Пинк чува појачано обезбеђење, које је вероватно ангажовала та кућа. На улици испред зграде постављени су столови са освежењем.

          На згради су транспаренти "Стоп насиљу, само љубав", "Ђики вау паре" и слично, а никакви инциденти нису забележени.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари