Ковић: Косовски завет и Свети Сава су јачи од НАТО пакта и Европске уније

У БЕОГРАДУ ОДРЖАН ПРОТЕСТ „ЗАУСТАВИМО ВЕЛЕИЗДАЈУ – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“

* Председник Политичког савета ДСС-а Милош КОВИЋ: Више нас је него што сам очекивано. Ми смо већински део Србије који не жели да преда Косово. Ово је борба за одбрану државе коју су нам узели. Над Србијом се први пут надвила опасност да српска рука потпише предају Косова

* Генерал Божидар ДЕЛИЋ: Драго ми је што већину људи на скупу чине млади. Они су и 1999. знали где су границе Србије на Косову. Тражим од власти, узмите се у памет. Имате Устав и у њему границе. Имате и Резолуцију 1244 на шта вас је скоро подсетио и Путин

________________________________________________________________________

          ВИШЕ од хиљаду грађана учествовало је вечерас у протестној шетњи "Зауставимо велеиздају - Косово је Србија" у Београду коју су организовали Демократска странка Србије (ДСС) и покретачи Апела за одбрану Косова и Метохије.

          Шетња је кренула са Трга Николе Пашића, Улицом Краља Милана и застала код Председништва где су окупљени отпевали песму "Ој Косово, Косово" и скренули ка Дому Народне скупштине, да би шетњу завршили у Пионирском парку испред зграде Председништва.

          Грађани су узвикивали "Не дамо Косово", "Издаја", "Вучићу, нема поделе", "Вучићу, издајице", Вучићу, одлази" и носили транспарент "Бриселски споразум је велеиздаја".

          Председник Политичког савета ДСС-а Милош Ковић казао је да је окупљених више него што је очекивано и да су они већински део Србије који не жели да преда Косово.

          "Ово је борба за одбрану државе коју су нам узели", рекао је он и додао да се над Србијом први пут надвила опасност да српска рука потпише предају Косова.

          "Ако је он (Александар Вучић) спреман да преузме жиг издаје, ми нисмо", поручио је Ковић и додао да Вучић и његови пријатељи желе да "осакате Србију и створе Велику Албанију".

          Он је рекао да се Вучић бори за демаркацију Србије са Србијом, те да је актуелна власт "велеиздајнички режим".

          "Ако си погазио заклетву и Устав ове државе, онда си ти издајник. У односу на то што се спремаш да урадиш (Вук) Бранковић ће бити морална громада", рекао је Ковић и додао "ако ти је тешко, треба да се склониш, ако радиш за неког другог - онда ћемо те ми склонити".

          одао је да су косовски завет и Свети Сава јачи од НАТО пакта и Европске уније, а присутнима се јавио поздравом "догодине у Призрену".

          Посланик Српске радикалне странке Бождар Делић је рекао да му је драго што већину људи на скупу чине млади и да су они и 1999. знали где су границе Србије на Косову.

          "Тражим од власти, узмите се у памет. Имате Устав и у њему границе. Имате и Резолуцију 1244 на шта вас је скоро подсетио и (Владимир) Путин", рекао је Делић.

          Он је додао да Скупштина Србије у последње три године није покренула и ставила на расправу питање Косова и Метохије.

          "Они у Бриселу раде по својој вољи, а никада да кажу шта су урадили и да поднесу извештај Скупштини", рекао је Делић.

          На скупу су говорили и некадашњи председник општине Штрпце Звонко Михајловић и представник организације "Црвена линија - Студентски проглас за КиМ".

           Шетња је прошла без инцидената, а није било видљиво присуство полиције.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари