Јовановић: Србија је партијска држава у којој је све подређено странци на власти

„ПОСТОЈИ ВЕЛИКА СЛИЧНОСТ ИЗМЕЂУ СТРАНАКА НА ВЛАСТИ И ВЕЋИНЕ ОПОЗИЦИОНИХ“

* Председник ДСС Милош ЈОВАНОВИЋ, на седници Главног одбора странке: „Послови који се финансирају из буџета Републике, градова и општина додељују се страначким пријатељима и финансијерима

___________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је да је Србија у потпуности постала партијска држава у којој су све институције подређене странци на власти.

        "Народна скупштина је обесмишљена, Влади су одузете уставне надлежности, правосуђе је под огромним притиском извршне власти, а Уставни суд под њеном потпуном контролом. Борба против корупције и криминала је селективна, страначки усмеравана и ограничавана. Послови који се финансирају из буџета Републике, градова и општина додељују се страначким пријатељима и финансијерима", казао је Јовановић на седници Главног одбора ДСС-а, саопштила је та странка.

        Како је казао, корупција, "која је у темељу сваке партитократске пошасти", разара друштвено ткиво уништавајући веру у државу, јавни интерес и опште добро.

        "Последице оваквог стања – стања у којем политичке странке врше прекомерни утицај на јавни живот, институције, финансијске токове и медијске прилике – фаталне су за нашу земљу која биолошки неумитно копни", рекао је Јовановић.

        Он је казао да актуелна власт сноси највећу, али не и искључиву одговорног такво стање.

        "Истина је да је садашња власт, преузевши да води државне послове 2012. године, суочила са драматично тешком економском и финансијском ситуацијом. Успешно је спровела фискалну консолидацију, али је то учинила највећим делом на терет грађана кроз смањење плата и пензија", изјавио је Јовановић.

        Јовановић је навео да је раст бруто-домаћег производа недовољан, а да страни инвеститори имају привилегован положај у односу на домаће.

        Он је рекао да постоји велика сличност странака на власти и велике већине опозиционих и обострана корист да се та блискост прикрива.

        "Другим речима, данас, 5. октобра, деветнаест година од пада режима Слободана Милошевића и затварања тог десетогодишњег циклуса последње деценије прошлог века који је оставио дубоке ожиљке на телу српства, јасно је да Србији није само потребна смена актуелног режима већ јој је изнад свега потребна коренита промена њеног целокупног политичког система", закључио је Јовановић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари