Јеремић: Међународна провера бирачког списка тек је корак ка фер и поштеним изборима

ЂИЛАС: НИСМО НИ ТВРДИЛИ ДА СУ ЉУДИ КОЈИ СУ ПРАТИЛИ ЈЕРЕМИЋА ИЗ МУП НЕГО – ИЗ БИА

         "АКО желите да се решите Косова, гласајте за Вучића. Косово и Метохија може постати независна држава само потписом српске руке на споразуму који би омогућио чланство Приштине у УН. Не смемо дозволити Вучићу да то учини", рекао је председник Народне странке Вук Јеремић у Панчеву у разговору са грађанима и чланством организација и странка чланица Савеза за Србију (СЗС).

         Јеремић је најавио да ће СЗС "у наредних месец дана или можда мало више" донети коначну одлуку да ли има смисла учествовати на предстојећим републичким и локалним изборима.

         "Председник СНС-а и лидер режима Александар Вучић рекао је да је спреман да позове међународне посматраче да провере бирачки списак. То је тек једна у мору ствари потребних да би били створени услови за фер и поштене изборе", рекао је Јеремић.

         Јеремић је додао да режим не показује било какве знаке спремности да обезбеди услове за фер и демократске изборе.

         "СЗС, а верујем и остале странке праве опозиције, неће учествовати на изборима и неће дати легитимитет изборном процесу ако не буду обезбеђени елементарни услови за фер изборе. Такви услови никада нису били даље", навео је Јеремић.  

         Драган Ђилас је навео да је Јеремић јуче објавио фотографију четворо припадника Безбедносно-информативне агенције (БИА) који су га пратили у Новом Саду, а да је данас стигао деманти у којем се наводи да то нису припадници МУП-а.

         "Нисмо то ни рекли, него да су из новосадског одсека БИА-е и то је потврђена информација. Нема потребе да се било ко више прави луд. Вучићево објашњење да је и он прислушкиван када је био у опозицији је стварно испод сваког нивоа и не бисмо трошили време на то", рекао је Ђилас.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари