Двери: Тражимо да Уставни суд хитно реагује и поништи започети изборни процес

ВРХ ПОКРЕТА ЗАБРИНУТ ЗА ЗДРАВЉЕ СВОГ ЛИДЕРА БОШКА ОБРАДОВИЋА

        ПРЕДСЕДНИШТВО Српског покрета Двери саопштило је да подржава лични чин побуне Бошка Обрадовића испред Народне скупштине, али је изразило забринутост за његово здравље, јер је он пре свега отац, супруг, син и брат, а тек онда и опозициони политичар.

        У саопштењу се још наглашава: „Зато захтевамо од владајућег режима да се започне са превазилажењем све веће кризе и друштвених подела кроз један озбиљан политички дијалог и тако престану разлози за његов штрајк глађу.

        Данас је МУП поднео кривичне пријаве против Бошка Обрадовића и још тројице чланова и симпатизера Двери и тиме је испуњен захтев Александра Мартиновића ка државним органима што представља доказ директног мешања власти у рад полиције и тужилаштва. С тога, захтевамо да полиција и тужилаштво коначно почну да раде свој посао и да кривично буду гоњени одговорни у аферама „Крушик“, „Јовањица“, „Хеликоптер“, „Савамала“, „Лажне дипломе“...

        Тражимо и да Уставни суд хитно реагује на противуставне измене изборних закона 40 дана пред изборе и поништи започети процес, чиме би избори били померени. То би смирило нарасле тензије и грађанске сукобе и отворило пут за нормализацију политичког живота у Србији“.
 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари