Двери: Нико, па ни председник Србије, нема право да крши Устав

ПОКРЕТ ТВРДИ ДА ЈЕ ОБРАДОВИЋ МЕТА НАПАДА ЗАТО ШТО ЈЕ РЕКАО ИСТИНУ

 

        

ПОКРЕТ Двери оценио је данас је изјава лидера тог покрета Бошка Обрадовића да би против председника Србије Александра Вучића требало подићи кривичну пријаву јер се његовом идејом за разграничење са косовским Албанцима крши Устав наишла на негодовање представника власти, јер је рекао истину.

         Из тог покрета су објаснили да Обрадовићева јучерашња изјава позива на поштовање Устава по коме су Косово и Метохија саставни део Србије.

         "Нико, па ни председник Србије, нема право да крши Устав. За кршење Устава надлежни државни органи треба да покрену кривични поступак против свакога ко то чини, па и против председника Србије", наводи у саопштењу Двери.

         Оцењује се да је представнике власти "посебно заболело" то што је у својој изјави подсетио да се Србија разграничила са Албанцима Протоколом о разграничењу Краљевине Југославије 1926. године, а свако ново разграничење "нема смисла и противуставно је".

         "Подсећамо представнике свих служби безбедности у Србији да подела Косова и признање независности непостојеће државе Косова води директно у стварање Велике Албаније и даље распарчавање Србије, и да су дужни да спрече ту безбедносну претњу по нашу државу Србију, па макар морали да на том путу да ухапсе и председника Србије лично", оцењује се у саопштењу.

         Подсећа се да по члановима 306 и 307 Кривичног законика Србије казна затвора од најмање 10 година следи ономе ко потпише или призна капитулацију, прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела.

         Изјаву Бошка Обрадовића јуче су осудили потпредседници Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Миленко Јованов и Марко Ђурић и чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић.

         (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари