Бујошевићу и Стефановићу: „Одговорни сте за суноврат слободе медија!“

ИСПРЕД „БЕОГРАЂАНКЕ“У У КОЈОЈ ЈЕ СЕДИШТЕ ТВ СТУДИО Б ВИКАЛИ „БАРБАРА, ЈАВИ СЕ!“

* Зауставили се код зграде Радио телевизије Србије, где су од директора јавног сервиса Драгана Бујошевића и главног уредника информативног програма Ненада Љ. Стефановића затражили да поднесу оставке јер су осрамотили новинарску професију

* ФАКТИ: Организатори протеста нешто су побркали: уместо од Харадинаја и Тачија да траже откривање убице Оливера Ивановића – они то тражи, а тражиће и даље од Београда који уопште није у могућности да водити истрагу поводом мучке ликвидације лидера ГИ СДП. А можда и нису побркали. Можда они то намерно чине – да Београд буде што већи кривац...

__________________________________________________________________________

          ОРГАНИЗАТОРИ протеста "Један од пет милиона" вечерас су на Платоу испред Филозофског факултета у Београду затражили од надлежних да открију убице лидера ГИ СДП Оливера Ивановића и позвали грађане да дођу у среду, 16. јанура на миран скуп поводом годишњице његовог убиства.

          "Он је био један од нас, дужни смо да му одамо пошту, дођите на миран скуп без пиштаљки и понесите свеће. Желимо да обележимо тај дан, да се такве ствари више никада не десе", казао је један од организатора протеста Бранислав Трифуновић.

          Председница невладине организације Европски покрет са Косова и Метохије Рада Трајковић оценила је да неће бити бољитка за Србију, док је Александар Вучић на власти.

          "Ми са Косова не тражимо много, ми тражимо да се Срби не плаше Срба, а откако је Вучић на власти ми се плашимо Срба", рекла је Трајковић.

          Она је казала да је Вучић признао правни систем Косова као легалан и легитиман и да због тога треба да испоручи Приштини Милана Радојичића који је осумњичен да је умешан у убиство Ивановића.

          "У Београду си устоличио полиграф-правду. Не може тако Вучићу, испоручи Милана Приштини, не прави од Београда сигурну кућу за криминалце и мафију", казала је она.

          Трајковић је навела да ее Вучић залаже за идеју разграничења са Косовом, али да таква идеја представља нове патње, убиства и исељавања, против чега се борио Оливер Ивановић.

          "Он је за компромис са Тачијем (Хашим) и Харадинајем (Рамуш), али не са вама, он је за компромис са сваким, осим са честитим и поштеним народом", рекла је Трајковић.

          Према њеним речима, смрт Оливера Ивановића требало је да покаже да заједнички живот Срба и Албанаца није могућ, али да се показало супротно.

          "То су показале комшије Албанци који су дошли да га испрате последњи пут", поручила је Трајковић.

          Током говора Трајковићеве, грађани су викали "Издаја, издаја", и "Вучићу лопове".

          Након говора, демонстранти су кренули у протестну шетњу централним градским улицама ка тргу Славија.

          Када је почетка колоне био у Македонској улици, последњи грађани су кретали са Платоа код Филозофског факултета.

          Зауставили су се код зграде Радио телевизије Србије, где су од директора јавног сервиса Драгана Бујошевића и главног уредника информативног програма Ненада Љ. Стефановића затражили да поднесу оставке, јер су осрамотили новинарску професију.

          Пуштена је шпица дневника, а на платоу испред зграде РТС-а запаљене су бакље и постављен транспарент "Почело је".

          Организатори протеста поручили су Бујошевићу да је "одговоран грађанима и јавном интересу, а не политичарима на власти", а Стефановићу да престане да третира лажи председника Александра Вучића као чињенице.

          "Остаћете уписани у историји као одговорни за суноврат слободе медија и пропаст новинарске професије", рекли су организатори.

          Након паузе, настављена је шетња улицом Кнеза Милоша, где су окупљени код Београђанке у којој је седиште телевизије Студио Б, скандирали "Барбара, јави се". Са разгласа је пуштана музичка обрада прилога новинарке Барбаре Животић: "Линч, силовање, насиље".

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари