Путинова велика политичка машина тек хвата залет и одређиваће судбину Русије у целом 21. веку

СУРКОВ: ИМАЛИ СМО ДРЖАВУ ИВАНА ТРЕЋЕГ ПА ПЕТРА ВЕЛИКОГ И ЛЕЊИНОВУ, А САДА ИМАМО ПУТИНОВУ

* Помоћник председника РФ Владислав СУРКОВ: „Русија ће и кроз много година бити Путинова држава, као што се савремена Француска све до данас назива Де Головом Петом Републиком, Турска се ослања на идеологију Ататуркових „Шест стрела“ , а Сједињене Државе се и даље окрећу вредностима и ликовима својих полулегендарних очева-оснивача“

__________________________________________________________________

         ПОМОЋНИК председника Русије – Владислав Сурков- оценио је у ауторском тексту написаном за московску „Независну газету“ да  је у његовој земљи створена „Путинова велика политичка машина“.

         Та машина ће, по његовом уверењу, одређивати изглед Русије током 21. века.  

         Текст је објављен под насловом „Дуготрајна Путинова држава“, а Сурков сматра да је савремена Русија „потпуно нови и неизучени тип државе“. Такође: да је она „оптимални модел за „опстанак и процват народа Русије за многе године унапред“.

         Сурков је све сместио у овај историјски оквир:

         „Руска истрија познаје четири основна државна модела који су названи по именима својих твораца: држава Ивана Трећег  (Велико књажество/Царство Московско и целеРуси, од XV до XVII века); држава Петра Великог (Руска империја, у XVIII иXIX веку);  Лењинова држава (Совјетски Савез, ХХ век); и Путинова  држава (Руска Федерација, XXI век).

         По његовом мишљењу, сада „Путинова велика политичка машина“ тек хвата праву брзину и усмерење на „дуг, тежааак али интересантан рад“.

         Сурков наводи да функционисање „Путинове машине“ у пуном капацитету и моћи тек предстоји.

         Посебно притом наглашава: „Русија ће и кроз много година бити Путинова држава, као што се савремена Француска све до данас назива Де Головом Петом Републиком, Турска се ослања на идеологију Ататуркових „Шест стрела“ , а Сједињене Државе се и даље окрећу  вредностима и ликовима својих полулегендарних очева-оснивача“.

         Сурков је потпуно уверен да ће створени под Путиновом влашћу политички модел Русији обезбедити успон у наредних неколико деценија. У том смислу „Путинов систем“ – како указује – треба додатно осмислити као „идеологију будућности“.

         Додатно је објаснио: „То је потребно због свих који нису Путин, а хтели би да буду као он... Страни политичари приписују Русији мешање у изборе и референдуме по целој планети. А ствари су много озбиљније – Русија се `меша` у њихове мозгове и они не знају шта да раде са својом измењеном свешћу“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари