Путин: Уједињени народ Русије је непобедив; Михалков: У Донбасу се рађа нова Русија, можда ће победници имати нека питања

У КРЕМЉУ ЗВЕЗДЕ ХЕРОЈА РАДА УРУЧИО НИКИТИ МИХАЛКОВУ И ЈУРИЈУ БАШМЕТУ

 * Никита МИХАЛКОВ: Владимире Владимировичу, ви изазивате велику раздраженост код наших, како их зову, западних партнера. А веома раздражујете и оне који су пре више од 20 година мислили да је у Кремљ дошао послушни, преговорима склони чиновник који испуњава туђе жеље. Господ је удесио тако да су погрешили. Данас се у Донбасу рађа нова Русија. Тамо се рађа нова елита, а ти људи, ако Бог да, вратиће се кући са победом и можда ће имати питања. Желим да верујем да ће бар сви који су сада у овој дворани имати нешто да кажу тим људима

_____________________________________________________________

        БРИГА О људима, повезаност различитих конфесија и сфера живота чине народ Русије уједињеним, моћним и непобедивим – рекао је Владимир Путин на церемонији доделе одликовања Херојима рада и лауреатима државних награда.

       „Како се код нас некада говорило, веза града и села, веза науке, стваралаштва, праве производње, уметности и бриге о људима у најширем смислу речи, са повезаношћу наших традиционално братских и сестринских конфесија– све нас то чини уједињеним, моћним, непобедивим, напредним народом Русије“, рекао је Путин.

       Председник РФ је у Кремљу редитељу Никити Михалкову и диригенту Јурију Башмету уручио звезде Хероја рада.

       Државне награде Руске Федерације у области књижевности и уметности и науке и технологије за 2021. годину уручио је, поред осталих,  академицима Александру Арчакову, Андреју Лисици, Владимиру Травушу, Давиду Заридзеу, Ивану Стилидију и Александру Румјанцеву.

        Захваљујући се на „највишем могућем признању“, а Путин га је назвао человеком «непоновљивог стваралачког потенцијала и радних способности и изоштреног осећања Oтаџбине», Михалков је рекао:  

       „Говорили сте, Владимире Владимировичу, и о прецима, а говорили сте и о Петру Великом. Стојим данас овде, а мој директни предак, Константин Андрејевич Михалков, овде је, унутар Кремља, 1615. године, био чувар државног печата. код првог Романова - Михаила Фјодоровича, деде Петра Великог.

       - Знате, Владимире Владимировичу, хтео сам да кажем и да ви изазивате велику раздраженост код наших, како их зову, западних партнера. А веома раздражујете и оне који су пре више од 20 година мислили да је у Кремљ дошао послушни, преговорима склони чиновник који испуњава туђе жеље. Господ је удесио тако да су погрешили.

       - Русија се 20 година удаљавала од ивице понора и дошла до данашњих дана. Данас живимо у времену када се заиста рађа нова Русија. Тамо, у Донбасу, рађа се нова Русија. Тамо се рађа нова елита, а ти људи, ако Бог да, вратиће се кући са победом и можда ће имати питања. Желим да верујем да ће бар сви који су сада у овој дворани имати нешто да кажу тим људима“.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари