Песков: Чекамо Вучићеву посету, радујемо јој се и сматрамо је веома важном

ПОРТПАРОЛ КРЕМЉА: „ШПИЈУНСКИ СКАНДАЛ“ НЕЋЕ БАЦИТИ СЕНКУ НА ПОСЕТУ

         ШПИЈУНСКИ скандал“ требало је да баци сенку на скору посету председника Александра Вучића Русији, али од тога неће бити ништа - изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

        У Кремљу се радују предстојећој посети председника Србије Александра Вучића Русији - рекао је Песков новинарима, пренела је државна новинска агенција ТАСС и додао:

        „Потврђујемо да су у току припреме за посету и радујемо јој се. Чекамо ту посету и верујемо да је она изузетно важна. Свесни смо чињенице да постоје одређене стране које би волеле да унапред осујете ту посету и убеђени смо да то неће моћи да учине.  А да ће сама посета бити садржајна и продуктивна, да ће поново продемонстрирати партнерски односе између Русије и Србије”.

        Вучић је немачком листу „Шпигл“ рекао да не планира да због „избијања шпијунске афере” откаже посету Русији планирану за 4. децембар.

        „Не, не разматрамо то. Желимо да продубимо наше одличне и пријатељске односе. Али, наравно, Србија жели да покаже да је независна земља која зна како да заштити своју војну неутралност. Ми заузимамо озбиљан и одговоран приступ тренутној ситуацији”, рекао је Вучић у интервјуу и додао да су „српски и руски народ пријатељи од давнина”, а Србија спремна за добре односе чему се нада од Русије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари