Москва поново тражи да америчке трупе напусте Сирију

ПЕСКОВ: НИКО У КРЕМЉУ ЗАСАД НЕ РАЗМИШЉА О ПУТИНОВОМ НАСЛЕДНИКУ, ДО 2024. ЈЕ ЈОШ ДАЛЕКО

* Дмитриј ПЕСКОВ, портпарол Владимира Путина, није апострофирао Турску и њен инвазиони корпус, али је нагласио да све тране трупе морају напустити Сирију и указао: „Само се војне снаге Русије налазе у тој земљи по молби њеног државног руководства“

_________________________________________________________________________

            СВЕ стране трупе морају напустити Сирију, само се припадници Оружаних снага Русије у тој земљи налазе легитимно – изјавио је Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина.

        Посебно је апострофирао Американце као оне који морају напустити Сирију и додао:

        „То је наша позиција која није од јуче. Само се војне снаге Русије налазе у Сирији по молби њеног државног руководства“.

        На помињући посебно Турску и њен инвазиони корпус на северу Сирије, Песков је подвукао:

        „Крајњи циљ мора бити одлазак свих страних трупа из Сирије. То мора бити приоритет након налажења политичког решења за Сирију. Москва и Дамаск су у овоме сагласни“.

        Песков је, иначе, саопштио да се у Кремљу „не размишља о Путиновом наследнику“:

        „До истека председничких овлашћења Владимира Путина има још подоста времена, јер је његов петогодишњи мандат у почетној фази, па зато о његовом наследнику нико у Кремљу засад и не размишља. Свако приљежно ради свој посао“.

        Била је ово реакција Кремља на тврдњу познатог руског тв-водитеља Дмитрија Кисељова, да „Путин непрекидно трага за својим могућим наследником“.

        Садашњи мандат председника Руске Федерације истиче 2024-те.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари