Руски космонаут: Озледе и ране у космосу зарастају брже него на Земљи

НАГЛАСИО ДА ТЕК ТРЕБА НАУЧНО ИЗУЧИТИ – ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ТАКО      

* Сергеј КУД-СВЕРЧКОВ: Моје је мишљење да зарастање у свемиру може бити брже због непрекидно прочишћеног и исушеног ваздуха и непостојања великог броја и разноликости бактерија

________________________________________________________

       ОЗЛЕДЕ и ране у космосу зарастају брже него на Земљи, а зашто - то је потребно додатно изучити, рекао је руски космонаут Сергеј Куд-Сверчков, који се сада налази на Међународној свемирској станици (МКС).

       „По мом субјективном мишљењу, ране овде брже зарастају“, рекао је Куд-Сверчков одговарајући на питање утиче ли бестежинско стање на регенерацију огреботина и рана.

       Сугерисао је да зарастање у свемиру може бити брже због непрекидно прочишћеног и исушеног ваздуха и недостатка великог броја и разноликости бактерија.

       Открио је да астронаути на Међународној космичкој станици настоје да буду опрезни да се не повреде, али су здравствени проблеми мало вероватни.

       Нагласио је да не зна да је неко болестан на МКС.

       Поред Куд-Сверчкова, на МКС су тренуто и руски космонаут Сергеј Рижиков, амерички астронаути Кетлин Рубинс, Мајкл Хопкинс, Виктор Гловер, Шенон Вокер и јапански астронаут Соичи Ногучи.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари