Праве се планови за колонизацију Црвене планете - први Марсовци родиће се кроз 100 година

NASA ЋЕ СЕ ОКРЕНУТИ ОСВАЈАЊУ МАРСА НАКОН ИСКРЦАВАЊА НА МЕСЕЦ

* Еволуциони биолог и професор Универзитета „Рајс“ Скот СОЛОМОН: „Колонисти ће постепено доживети мутацију која ће каскадно изменити њихов генотип. Кроз две генерације ће кости `Марсоваца` постати јаче, али ће фактички изгубити имунолошки систем јер око њих неће бити микроба. Сваки ће бити подвргнут 5000 пута већим дозама зрачења него што су људи у просеку на Земљи“

* „Контакт са Земљанима за те људе са временом може постати смртно опасан. Наравно: и обрнуто“

______________________________________________________________________

         ВОДЕЋЕ космичке државе започеле су велику трку. ко ће пре на Месец, ко ће први на Марс.

         Чак су се већ појавиле прогнозе да ће се први човек на Марсу  - први Марсовац - родити кроз сто година. А да је Црвену планету могуће претворити у „космички Рај“.        

         Илон Маск је најавио слање своје „марсијанске мисије“ већ за 2024-ту.

          NASA је суздржанија и најављује да ће се окренути својим амбицијама везаним за Марс након „искрцавања на Месец“.

         Сасвим логично, кренула су и `велика предвиђања`. марсијанска футуристика.

Скот Соломон

         У интервьјуу порталу Inverse, еволуциони биолог и професор Универзитета „Рајс“ - Скот Соломон – изнео је своје прогнозе шта на Марсу чека колонисте.

         Његова централна тврдња је да ти људи постепено доживети „мутацију која ће каскадно изменити њихов генотип“:

         „Кроз две генерације ће кости `Марсоваца` постати јаче, али ће фактички изгубити имунолошки систем. Трудноће и порођаји биће много тежи него на Земљи. Ти људи биће кратковиди. Сваки ће бити подвргнут 5000 пута већим дозама зрачења него што су људи у просеку на Земљи“.

         Соломон, што је још важније, тврди да се марсовци више неће укрштати са земљанима:

         „Еволуција напредује брже или спорије у зависности од тога које предности мутација обезбеђује живој врсти. Зато, ако мутација  Марсовцима повећа шансе за преживљавање – ти гени ће се преносити унутар затворене популације. осим тога, контакт са Земљанима за те људе са временом може постати смртно опасан. А и обрнуто. Јер, на Марсу нема микроба па ће они пред њима постати потпуно незаштићени“.

         Соломон додатно објашњава да свак ново дете на Земљи долази на свет са (око) 60 мутација, а да ће их код малих марсоваца бити хиљаду пута више:

         „Мутације ће им помоћи да се прилагоде тешким условима на планети која је човеку туђа. Логично је претпоставити да ће добити боју коже која ће их штитити од агресивног зрачења. Њихов организам ће мање зависити од кисеоника“.     

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари