NASA засад не планира да снима филм у свемиру, али нуди услуге приватним филмским компанијама

РУСКИ РОСКОСМОС У ОКТОБРУ СА ПАРТНЕРИМА ВЕЋ СНИМАО У МЕЂУНАРОДНОЈ СВЕМИРСКОЈ СТАНИЦИ

        АМЕРИЧКА Национална управа за аеронаутику и свемир (NASA) још не планира лансирање ракета за снимање у свемиру – изјавио јешеф америчког програма Међународне свемирске станице (МСС) Џоел Монталбано.

        „Постоје приватне компаније које имају идеје шта би желеле да раде у свемиру. Дужне су да их доставе и да их усагласе са НАСА. Сада у распореду нема лансирања у сврху снимања филма “, објаснио је Монталбано у интервјуу руиској државној новинској агенцији ТАСС.

       Притом је поновио: „Ако нека приватна филмска компанија има концепт за снимање филма у свемиру - треба да га достави NASA“.

       Још у мају 2020. бивши директор NASA Џејмс Брајденстајн најавио је да ће холивудски глумац Том Круз играти улогу у авантуристичком филму редитеља Дага Лајмана, који треба да буде делимично снимљен у Међународној свемирској станици.

       Апарат за спуштање руске свемирске летелице Сојуз МС-18 приземљио се 17. октобра у казахстану са глумицом Јулијом Пересилд и режисером Климом Шипенком. Након снимања дела играног филма „Изазов“ у МСС.

       Чланови „филмске екипе” су тада изјавили да су били прилично добро припремљени за лет у свемир и да „добро схватали како се и шта се дешава”.

       Снимљено на МСС је део заједничког пројекта Роскосмоса, Првог канала руске државне телевизије и студија Yellow, Black and White.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари